Ursul agresiv de la Padeş, gonit în munţi de pădurari

Cetăţenii comunei Padeş nu vor trebui să-şi facă griji în privinţa ursului care a atacat doi pensionari la sfârşitul săptămânii trecute. Zilele următoare pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Padeş vor iniţia o acţiune de îndepărtare a animalului în munte astfel încât să nu mai atace şi alţi localnici. La această acţiune de gonire vor putea lua parte chiar şi cetăţenii care vor să facă acest lucru.

Doi pensionari din satul Cloşani, comuna Padeş, au fost atacaţi duminică de un urs în timp ce se întorceau acasă de la conacul pe care îl au în munte. Conform pădurarilor de la Ocolul Silvic Padeş, animalul a fost ademenit de nişte hoituri de oi, aruncate într-o vale din apropierea drumului de un localnic. Un lup a dat luna trecută atacul în turma sa de oi, omorând circa 20. Conducerea Direcţiei Silvice, unitate de care aparţine fondul de vânătoare Motru Mare, acolo unde s-a produs accidentul, spun că va trimite astăzi un reprezentant la faţa locului pentru a stabili măsurile care se impun. Dacă va fi găsit animalul care a atacat cei doi localnici, ar putea fi împuşcat, asta pentru că pădurarii Direcţiei Silvice au voie să vâneze anul acesta 3 urşi, conform cotei aprobate. ”Cadavrele de oi intrând în stare avansată de degradare au atras ursul. Cei doi cetăţeni au trecut pe poteca aceea din apropierea locului unde ursul mânca din cadavre. Ursul este un animal care îşi păzeşte bine prada. I-a atacat pe cei doi ca să-şi păzească prada. Atacă numai în cazul ăsta sau dacă apare o ursoaică cu pui care se simte ameninţată”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Va fi însă dificil de identificat ursul care se face vinovat de agresarea pensionarilor din Cloşani, asta pentru că cei doi nu vor fi capabili să-l identifice, date fiind rănile cu care s-au ales după nefericita întâlnire cu ursul. Totuşi, pentru a preîntâmpina astfel de incidente, pădurarii din cadrul Ocolului Silvic care răspund de fondul de vânătoare Motru Mare, împreună cu reprezentanţii fondului de vânătoare privat din vecinătate administrat de Asociaţia Acvila Cernei, vor face săptămâna aceasta o acţiune de îndepărtare a ursului în munte.

Pensionarii atacaţi de urs, un bărbat în vârstă de 67 de ani şi soţia sa de 62 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportaţi la spital. Bătrânul prezenta o ruptură la muşchiul de la piciorul stâng, în timp ce femeia, deşi a fost muşcată de picior, s-a ales cu câteva răni superficiale. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: