Vaccinul antigripal nu a ajuns în Gorj

Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon trebuia să înceapă de pe 15 octombrie, însă nici până acum nu a fost demarată. Medicii de familie au făcut catagrafierea gorjenilor care beneficiază de vaccinare gratuită şi aşteptau dozele de vaccin promise de Ministerul Sănătăţii.

La nivelul judeţului Gorj, aproximativ 45.000 de copii şi vârstnici trebuia vaccinaţi, numai că trebuie să mai aştepte până când Direcţia de Sănătate Publică va achiziţiona dozele de vaccin necesare pentru că Ministerul Sănătăţii nu le va mai trimite. „La nivelul judeţului Gorj medicii de familie au catagrafiat persoanele care trebuiau vaccinate gratuit şi noi am trimis listele la Ministerul Sănătăţii şi aşteptăm să primim vaccinul. În urmă cu două zile am primit un ordin de la minister care ne înştiinţa că Direcţia de Sănătate Publică trebuie să achiziţioneze dozele de vaccin, pentru că Ministerul Sănătăţii nu va trimite nimic. Acest lucru va întârzia vaccinarea copiilor şi a persoanelor vârstnice şi nu ştim cât”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Cei care au de suferit sunt în primul rând copiii şi vârstnicii. Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut considerabil în ultima săptămână, fiind înregistrate aproximativ 900 de cazuri. „În această săptămână numărul virozelor şi a pneumoniilor a crescut. S-au înregistrat 600 de cazuri de viroze, dintre care 37 de internări şi 300 de pneumonii cu 70 de internări. Cei mai mulţi sunt copii între 4 şi 15 ani care sunt în colectivitate”. Din luna noiembrie trebuie să înceapă şi campania de vaccinare împotriva gripei porcine.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: