Un român din Milano, supărat pe primarul Cârciumaru

Romulus Popescu este supărat de primarul municipiului Florin Cârciumaru pentru că atunci când s-a întors în ţară a văzut că nu mai există masa fără scaune din Complexul Eroilor. Preşedintele Asociaţiei Românilor din Milano nu concepe acest lucru. Spune că avea o însemnătate deosebită.

„Sunt foarte supărat pe primarul municipiului Târgu Jiu pentru că m-am întors în ţară şi am văzut că masa nu mai există. Îl rog să ia măsuri“, a spus preşedintele Asociaţiei Românilor din Milano.

Buliga: „Nu este singurul care întreabă unde este masa“

Sorin Buliga, directorul Centrului „Constantin Brâncuşi“ spune că masa era un rebut. „Brâncuşi a făcut o masă mai mică după care a plecat din ţară. Când s-a întors a găsit masa inscripţionată de meşteri, iar inscripţia umplută cu plumb, lucru care l-a deranjat pe Brâncuşi. A mai făcut o masă, dar nici aceasta nu i-a plăcut. Astfel că din cele două tăblii ale meselor a rezultat actuala masă care se află în Parcul Central”, spune Sorin Buliga.

Resturile primei mese au fost duse de grădinarul parcului undeva după Coloana Infinitului, de aceea multe persoane cred că a făcut parte din Complexul Eroilor, mai spune Buliga. Masa fără scaune a dispărut in anul 2003 când s-a făcut amenajarea Parcului Central şi Parcul Coloanei Infinitului. Atunci a fost luată hotărârea să fie adusă lângă Casa Gănescu şi Prefectura Gorj. „Domnul Romulus nu este singurul care întreabă unde este masa. Nu ştie însă  că nu a făcut parte din Complexul Eroilor”, a încheiat Buliga.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: