Văgiuleşti: Drum distrus de ape, refăcut de autorităţi

Un drum de importanţă majoră pentru cetăţenii comunei Văgiuleşti a fost reabilitat de autorităţile locale după ce din cauza ploilor căzute în ultimele luni devenise impracticabil. Este vorba de drumul ce traversează satul Valea Motrului, acolo unde au fost efectuate balastări pentru ca cetăţenii să poată circula în condiţii optime. Autorităţile locale speră ca în viitorul apropiat să poată accesa fonduri europene pentru asfaltarea acestei şosele.

Din cauza ploilor abundente care au căzut în special în ultima perioadă, apa care s-a scurs de pe versanţi au făcut ca drumul care străbate satul Valea Motrului să devină aproape impracticabil. Autorităţile locale au acţionat urgent pentru remedierea situaţiei. Circa 100 mc de balast au fost puşi pe şosea astfel încât cetăţenii din zonă să poată circula în  condiţii mai bune. „Deşi bugetul este foarte restrâns în acest an, am încercat să acoperim puţin din marele necesar care este pentru un drum sătesc din satul Valea Motrului care a fost distrus de ploile abundente din acest an. Rigolele nu au putut să preia toată cantitatea de apă, motiv pentru care s-au înfundat podeţele. Se distrusese drumul în proporţie foarte mare şi era aproape impracticabil. Am reuşit să facem o reabilitare şi o completare cu material pietros acolo unde se impunea pentru a se aduce la o stare de viabilitate”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Drumul va fi asfaltat cu bani europeni

Administraţia locală din Văgiuleşti şi-a propus modernizarea acestui drum cu fonduri europene. A realizat deja studiul de fezabilitate în acest sens, urmând ca proiectul să fie depus spre finanţare. „Drumul necesită mult mai multe lucrări însă, la acest moment, nu dispunem de fonduri. Avem disponibili circa 20 mii lei pentru acest obiectiv din care ne propunem să oprim şi pentru deszăpezire. La capitolul drumuri, bugetul a fost foarte redus. Piatra este foarte scumpă şi în continuare sperăm pentru anul viitor să-l putem moderniza pe baza studiului de fezabilitate, care este deja întocmit pentru acest drum. Este prioritatea numărul unu pentru comuna noastră drumul din satul Valea Motrului. Aşteptăm startul la fondurile europene”, a mai spus primarul din Văgiuleşti.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: