Cetăţenii din Borăscu vor putea ajunge mai repede la Severin

Locuitorii comunei Borăscu care merg cu treburi în judeţul Mehedinţi vor circula în condiţii mai bune începând din acest an. Drumul comunal care face legătura cu judeţul vecin a fost modernizat pe o porţiune de aproape 3.5 km. Astfel, timpul parcurs cu autoturismul până la Strehaia, spre exemplu, s-a redus la jumătate de când a fost finalizată construcţia şoselei.

Lucrările de construcţie la drumul comunal ce face legătura dintre comuna gorjeană Borăscu şi judeţul Mehedinţi au demarat în urmă cu patru ani. Pentru că proiectul a fost realizat cu fonduri guvernamentale, care de regulă ajung mai greu în teritoriu, abia anul acesta lucrările au fost finalizate. Valoarea proiectului este de circa 3 milioane lei, contribuţia de la bugetul local al comunei fiind de 5%. „Este vorba de modernizarea drumului comunal DC 72 Borăscu-limită Mehedinţi. Acest drum a fost aprobat prin hotărârea de Guvern 577 din 2009. Au început lucrările în anul 2010. În fiecare an s-a lucrat la acest drum în funcţie de banii alocaţi prin contractul de finanţare. S-au executat lucrări de asfaltare a acestui drum, precum şi lucrările de canalizare pe porţiunile drumului unde s-a impus realizarea de şanţuri betonate sau de pământ”, a declarat Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu.

Aşteptarea cetăţenilor a meritat, asta pentru că, de aici înainte, vor circula pe o şosea nouă şi modernă, cu ajutorul căreia vor putea ajunge mai repede în localităţile din judeţul vecin. „Modernizarea acestui drum este de o importanţă deosebită având în vedere că se face legătura între comuna Borăscu şi prima localitate din Mehedinţi, respectiv comuna Grozeşti, cât şi scurtarea traseului pentru cetăţenii care doresc să ajungă către oraşul Strehaia sau municipiul Drobeta Turnu Severin. În condiţiile în care acest drum nu era modernizat, până la Strehaia oamenii făceau aproape o oră, acum în maxim 20 de minute ajung”, a mai spus primarul comunei Borăscu. 

Alte lucrări

La nivelul comunei Borăscu se lucrează în prezent la realizarea unei alte şosele, de 8.3 km, proiectul fiind finanţat din fonduri guvernamentale, prin Măsura 125. Este vorba de un drum de exploatare agricolă. Lucrările au fost demarate în 2013. Până în prezent au fost asfaltaţi 3.1 km. Autorităţile locale spun că lucrările vor fi finalizare în luna septembrie a acestui an.  

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: