Vânzări slabe la mărţişoare. Comercianţii şi-au strâns marfa şi au plecat

Vânzările la mărţişoare au fost slabe anul acesta. Majoritatea comercianţilor şi-au strâns marfa şi au plecat în cursul zilei de astăzi, din centrul municipiului Târgu Jiu.

 

Dacă în anii precedenţi tarabele erau luate cu asalt de elevi, anul acesta, în contextul actual al cutremurelor, şcolile au fost închise.

„Slab au mers vânzările anul acesta. Dacă nu au funcţionat şcolile, elevii nu au mai venit să cumpere mărţişoare”, „Am reuşit să ne scoatem banii ca să plătim chiria. Am mai scos şi ceva pe plus, dar nu ca în anii trecuţi”, au declarat câţiva dintre comercianţi.

De menţionat este preţul achitat zilnic pentru închirierea unei mese este de 70-80 lei.

Majoritatea comercianţilor şi-au strâns marfa şi au plecat în cursul zilei de astăzi. Deşi târgul se desfăşoară până pe data de 8 martie, mulţi dintre vânzători au preferat să îşi vândă produsele în altă parte.

Preţurile mărţişoarelor au fost adaptate pentru toate buzunarele. Pentru cele clasice, cilenţii au plătit între 1 leu şi 3 lei. Preţul broşelor variază de la 5 la 20 de lei, iar preţul unui mărţişor de argint începe de la 30 de lei.

În ceea ce priveşte florile, o zambilă în ghiveci costă 10 lei, în timp ce o orhidee costă 80 de lei.

Pentru cei care vor produse unice, comercianţii au pus la dispoziţie tablouri personalizate, cu licheni şi aranjamente florale. Preţul acestora începe de la 50 de lei.

Galerie foto






Vizualizări: 1,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: