Speriați de sirenele care au sunat a dezastru. "Am crezut că ne anunță vreun cutremur!"

Sirenele au sunat, din nou, în Târgu Jiu a dezastru după o pauză de câțiva ani. Totul a făcut parte dintr-un exercițiu al salvatorilor care au vrut să verifice sistemele de alarmare. În contextul în care Gorjul nu a scăpat de valul de cutremure, unii oameni s-au temut că sirenele anunță un pericol. 

"Nu am știut că e exercițiu. M-am și speriat. M-am gândit că ne anunță că vine iar cutremurul. Ne-a intrat așa o frică în oase", a spus o femeie. "Recunosc ca m-am speriat puțin, ca nu le-am mai auzit de mult și n-am aflat că e exercițiul ăsta. Mi-a zis cineva că nu e motiv de panică. Deja sunasem soția, că e singură acasă, să-i spun să nu se îngrijoreze, că nu e nimic", a mai spus un alt bărbat. 

Alții, în schimb, au știut că este vorba doar de un exercițiu și au continuat plimbarea prin centrul orașului ori au cumpărat mărțișoare. "Eu am aflat din ziare că sună azi sirenele. De-asta nu m-am ingrijorat", a spus un bărbat. "Sunt bune și acțiunile astea, dar nu e motiv să ne speriem noi", a spus un altul. 

Exercițiile vor continua în prima miercuri din fiecare lună. Autoritățile vor să verifice, astfel, toate sistemele de alarmare.

Galerie foto



Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: