Primar: Gorjenii ar trebui să fie mai atenți când își construiesc casele

Un primar din județ  atrage atenția celor care își construiesc imobile pe cont propriu.  Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești, consideră că imobilele construite de autorități sunt mai sigure pentru că se fac cu proiectanți și diriginți de șantier care supraveghează îndeaproape lucrările, în timp ce casele particulare se cam fac după ureche.


Primarul din Slivilești speră ca după aceste cutremure gorjenii să fie mai responsabili în ceea ce privește siguranța lor, chiar dacă localitatea pe care o conduce nu a fost afectată.

”Oamenii trebuie să înțeleagă ceva din aceste fenomene care au început și în județul Gorj. Nu mai pot construi așa după ureche, fără autorizații, fără proiecte, iar de diriginți de șantier nu mai vorbim că asta ar însemna o altă cheltuială în plus. Oamenii trebuie să fie mai responsabili și să se gândească la siguranța lor. Majoritatea au câte un prieten sau o rudă care se pricepe la construcții și se apucă să facă o casă după ureche și cum consideră. De asta se dărâmă. Deocamdată cele mai sigure sunt instituțiile publice sau locuințe construite de stat pentru că sunt că noi suntem obligați să avem proiectanți și diriginți de șantier care au grijă să se respecte proiectul în tocmai și materiale și tot”, a precizat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

Totodată, după cutremurul din 14 februarie au fost afectate clădiri ale instituțiilor publice printre care cea în care funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean Gorj.

Vizualizări: 2,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: