Vânzători de coroane și sicrie, amendați de polițiștii locali

Un număr de 21 comercianți din Târgu Jiu au fost verificați, în perioada 07-12 februarie, de polițiștii locali. Este vorba de agenți economici care desfășoară activități de comercializare a obiectelor și aranjamentelor florare funerare.

Vizați au fost cei care aveau expuse obiecte și coroane funerare în afara punctului de lucru, fapte interzise conform unei hotărâri de Consiliu Local din 2018. În urma verificărilor, polițiștii locali au aplicat 16 avertismente verbale și 4 amenzi contravenționale. Directorului Florin Băluță a explicat de ce doar o parte din comercianți au fost amendați. ”Cei care s-au conformat atunci când noi am făcut controlul și și-au băgat în interior coroanele mortuare și sicriele au fost avertizați verbal. Cei care nu au vrut să înțeleagă, pentru că am făcut controlul în două zile, au fost sancționați”, a declarat directorul Florin Băluță.

Amenzile în astfel de situații sunt de la 500 lei la 1.000 lei, cu posibilitatea achitării în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. De asemenea, încălcarea repetată a acestor norme se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei și cu măsura complementară de suspendarea a activității pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Până acum, polițiștii locali nu au dispus o astfel de măsură.

Galerie foto




Vizualizări: 1,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: