Varianta ocolitoare, blocată de o alunecare de teren

Drumul pe care este deviată circulaţia ca urmare a închiderii Defileului Jiului a fost la rândul lui blocat ieri de o alunecare de teren. DN 7A a fost închis ieri, la ieşirea din localitatea Jieţ către Obârşia Lotrului, după ce s-a constatat că s-a format un gol sub îmbrăcămintea asfaltic bituminoasă. La fața locului continua aseară evaluarea zonei de către specialiști, pentru a se stabili condițiile concrete în care circulația va putea fi reluată.

DN7A, care leagă municipiul Petroşani de judeţele Gorj şi Vâlcea, este complet blocat de o alunecare de teren care a lăsat asfaltul în aer. Golul are lungimea de aproximativ cinci metri și lățimea de aproximativ un metru, în zona kilometrului 103 + 900 metri al drumului. O echipă de specialişti încearcă să evalueze pagubele şi să stabilească dacă traficul rutier poate fi reluat.

Alunecările de teren au afectat DN 7A, la ieşirea din localitatea Jieţ – judeţul Hunedoara către Obârşia Lotrului. "La prima verificare, am constatat că există o alunecare de teren pe sub drum, efectiv, pe sub placa de beton, destul de mare, cât am putut noi să vedem de la suprafaţă. În prima fază am luat măsura de a limita accesul traficului greu, urmând ca, în funcţie de analiza pe care o fac specialiştii de la Târgu Jiu, probabil o să  închidem drumul atât cât va fi nevoie”, a declarat  Ioan Tudor, şef de Secţie Drumurile Naţionale.

De precizat că DN 7A face legătura şi cu Transalpina şi este cea mai scurtă rută spre judeţele Gorj şi Vâlcea în această perioadă în care şi Defileul Jiului este închis din cauza lucrărilor de consolidare.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: