Cum se prepară șunca de casă cu usturoi

Există numeroase moduri de a pregăti slănina de porc acasă. Cea mai gustoasă şi uşor de preparat este slănina cu usturoi.

Chiar dacă slănina de porc este un produs plin de grăsime, consumată în cantități mici, aceasta este foarte benefică pentru organism. Slănina are proprietăți curative, întărește sistemul imunitar și favorizează scăderea colesterolului.

Ingrediente:

-slănină

-usturoi

-condimente

-piper negru măcinat

-semințe măcinate de mărar

-sare

Mod de preparare: Tăiați slănina bucăți de mărime medie. Curățați usturoiul şi tăiați cățeii de usturoi felii. Numărul cățeilor de usturoi trebuie să fie egal cu numărul bucăților de slănină.

Presărați puține condimente, piper și usturoi la fundul unui vas emailat.

Luați o bucată de slănină  şi frecați slănina cu sare, deasupra vasului cu condimente. Aranjați fiecare bucată de slănină în vas, cu pielea orientată în jos. Presărați fiecare strat de slănină cu condimente și usturoi. Nu vă fie frică să exagerați cu sarea, slănina va absoarbe doar cât e necesar.

Apăsați puțin slănina și acoperiți-o cu un capac sau o farfurie. Puneți o greutate deasupra (precum un borcan de 3 l cu apă). Dați slănina la un loc cald pentru 3-4 zile. Scoateți slănina din vas, îndepărtați excesul de suc și înveliți fiecare bucată într-un prosop de bumbac.

Vizualizări: 2,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: