Viceprimar: Nu o să scoată nimeni trupul Ecaterinei să-l spele cu vin

O firmă din Slatina va restaura Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu. Contractul a fost deja semnat, însă lucrările nu vor demara prea curând pentru că Primăria Târgu Jiu nu reuşeşte să găsească un specialist în restaurare. Municipalitatea va încerca să organizeze o nouă licitaţie pentru a găsi un diriginte de şantier cu suficientă experienţă în spate astfel încât să poată începe reabilitarea monumentului.

700 de mii de lei va costa reabilitarea Mausoleului în care sunt depuse rămăşiţele eroinei de la Jiu. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Olt. „Este licitaţia adjudecată. Ne trebuie un diriginte de şantier specializat în asemenea lucrări şi cineva care să asigure asistenţa tehnică pentru acest obiectiv.  Sunt foarte puţini specialişti şi a fost foarte greu să găsim pe cineva la nivel naţional, un om care a mai făcut aşa ceva şi are experienţă. Nu discutăm de o construcţie simplă. Discutăm de un monument care are o semnificaţie deosebită şi pentru noi, dar şi pentru patrimoniul cultural”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Autorităţile mai au acum de găsit un diriginte de şantier pregătit să coordoneze o astfel de lucrare. Viceprimarul Adrian Tudor a anunţat că va fi demontat Mausoleul până la mormântul Ecaterinei Teodoroiu. „Este o firmă din judeţul Olt, Slatina. S-a semnat deja contractul cu firma respectivă. Întâmpinăm o problemă în acest moment. Nu reuşim să încheiem un contract cu un diriginte de şantier pregătit în restaurare în piatră. Este o perioadă foarte încărcată. Sunt foarte multe proiecte la nivel naţional. Am cerut sprijinul Ministerului Culturii pentru a găsi un specialist în acest domeniu. În câteva zile, trebuie să avem rezolvată această problemă pentru a începe lucrările de restaurare. Mausoleul va fi demontat până la mormânt. Nu o să scoată nimeni trupul Ecaterinei Teodoroiu să-l spele cu vin. Să nu-şi facă în agendă program că vor face nişte parastase pe acolo”, a fost mesajul lui Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: