Primăria Cîlnic, trei milioane de euro în câteva luni

Prima parte a anului 2018 a adus în comuna gorjeană Cîlnic finanţări de trei milioane de euro. Primarul Dumitru Vulpe a spus că banii sunt pentru proiecte de care comunitatea are nevoie, de la canalizare şi staţie de epurare, până la grădiniţă şi centru medical de permanenţă.

Dumitru Vulpe a spus că funcţionarii primăriei au muncit mult la realizarea proiectelor, dar a meritat. „Am avut un an plin de realizări, în sensul că am reuşit să prindem finanţări în jur de trei milioane de euro, dacă luăm în considerare proiectele pe fonduri europene. În derulare avem investiţia de canalizare cu staţie de epurare în zona de centru a comunei, cu o valoare de un milion de euro. În iulie au început lucrările la After School, o investiţie de 500.000 de euro, iar pe PNDL 2 avem finanţare pentru cinci investiţii”, a spus primarul Dumitru Vulpe.

Alte proiecte au fost realizate în comună cu bani obţinuţi prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Cheile Sohodolului. „Vom face un parc de joacă pentru copii, este o investiţie pe care am obţinut-o prin Grupul de Acţiune Locală, în valoare de 62.000 de euro. La acest proiect am avut vizita în teren, urmează să semnăm cererea de finanţare”, a spus primarul Vulpe. Acesta a precizat că locul de joacă va avea dotări moderne. „Va fi un loc plăcut, în care copiii vor veni să se simtă bine. În aceeaşi zonă va fi grădiniţa cu program prelungit. Noi avem patru grădiniţe la nivelul localităţii, dar care nu sunt dotate la standarde actuale. Atunci ne-am gândit să facem o grădiniţă cu program prelungit, cu două grupe de copii care vor avea posibilitatea să ia masa, vor avea program de somn”, a explicat primarul din comuna Cîlnic.

Comuna Cîlnic are nevoie de un cabinet stomatologic, care va funcţia în noul dispensar comunal care va fi de asemenea dotat la cele mai înalte standarde. Primarul Dumitru Vulpe a spus că toate aceste realizări se datorează echipei pe care o are la primărie. „Mă bucur că am o echipă tânără, care lucrează foarte bine. Le mulţumesc în egală măsură tuturor funcţionarilor primăriei. Din bugetul local reuşim doar să asigurăm partea de cofinanţare pentru aceste investiţii”, a explicat primarul din Cîlnic.

Vizualizări: 2,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: