Viceprimarul Adrian Tudor vrea salariu mai mare. Cu cât!

Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a dat în judecată Primăria și Consiliul Local. Viceprimarul încearcă să obțină în instanță două sporuri. Dacă va câștiga procesul, salariul lunar al vicelui va crește cu 700 de lei.

Viceprimarul Adrian Tudor a explicat că cere în instanță două sporuri pe care antepredecesorii săi le primeau. Spune că este un drept al său și că speră ca instanța să-i dea câștig de cauză, mai ales că ar însemna un plus substanțial la salariul lunar. „E vorba de alinierea salariului de viceprimar cu cel al viceprimarului care era înainte. Este vorba de sporul de dispozitiv și cel de confidențialitate. N-am beneficiat de el și fiecare când a venit și l-a câștigat în instanță. Curtea de Conturi a spus că acestea se câștigă în instanță, așa am înțeles. Atunci, și eu, ca orice om al muncii, vreau să mă aliniez cu ceilalți. Dacă le-aș obține, am înțeles că ar fi 700 de lei în plus pe lună, probabil se va face o expertiză”, a declarat Adrian Tudor.

„Se va rezolva”

Acțiunea a fost depusă încă din luna august 2016, la Tribunalul Gorj, în contencios administrativ și fiscal. În 27 februarie a.c., magistrații și-au declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Secției Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale.  

Adrian Tudor spune că și în situația în care nu va câștiga acest proces, leafa tot îi va crește. „Oricum, apare legea salarizării unice și se va rezolva. Plus că a apărut și o decizie a Curții Constituționale de aliniere a salariilor raportat la cel mai mare pe același nivel, din decembrie este. Dar avocatul a spus să lăsăm acțiunea să curgă”, a mai spus Adrian Tudor, aflat la cel de-al doilea mandat de viceprimar la Târgu Jiu. În fapt, în iunie 2016 și-a câștigat un mandat plin. Primul l-a obţinut după ce Iulia Vână și-a dat demisia din această funcție.

Vizualizări: 1,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: