Tătaru: S-a decis amânarea noilor măsuri de relaxare

Autorităţile au decis să amâne măsurile de relaxare care erau prevăzute pentru data de 1 iulie, în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări şi de decese.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsurri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătrau a mai precizat că în perioada următoare, dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunţate noi măsuri de relaxare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, 269 de cazuri noi de coronavirus. De asemenea, 22 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ajungând la 1.634.

Vizualizări: 1,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: