Cu cât se vând fotografiile vechi cu Brâncuși

Fotografii celebre cu Constantin Brâncuşi şi lucrările sale au fost adjudecate, joi seară, la licitaţia unei colecţii de avangardă organizată online de Artmark, la suma totală de 16.650 de euro.

Astfel, au fost adjudecate două fotografii cu Brâncuşi în atelierul său realizate de Edward Steichen, la 1.400 de euro, respectiv 2.000 de euro; cinci fotografii cu lucrările „Cap de copil”, „Coapsă”, „Sărutul”, „Portret” şi „Cap de copil” din colecţia avocatului Victor N. Popp, la 1.200 de euro; cinci fotografii cu Brâncuşi din colecţia criticului de artă Barbu Brezianu, la suma totală de 6.000 de euro; o fotografie cu Brâncuşi fumâd realizată de Man Ray, la 4.000 de euro; o fotografie cu marele sculptor alături de Irina Codreanu realizată de Andre Kertesz, la 1.600 de euro şi o reproducere fotografică cu Brâncuşi alături de câinele său Polaire şi un al patruped realizată de Man Ray, la 450 de euro.

Târgu Jiu are un Muzeu Național "Constantin Brâncuși", care nu are nicio operă în patrimoniu și nici buget să achiziționeze măcar niște fotografii document.

Vizualizări: 1,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: