Vîlceanu: PSD-ALDE mimează rezolvarea problemelor din minerit

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, susţine că guvernul nu vrea să prelungească avizele pentru condiţii deosebite de muncă în Complexul Energetic Oltenia. „Despre avizele pentru locurile de muncă din complex am interpelat atât Ministerul Energiei, cât şi pe premierul Viorica Dăncilă. Ministerul Energiei susţine că aceste avize pot fi prelungite doar printr-o Hotărâre de Guvern, însă nu pare dispus să o promoveze. De la premier nu am încă un răspuns”, arată Dan Vîlceanu.
Deputatul acuză majoritatea PSD-ALDE că „mimează rezolvarea problemelor legate de blocajul din minerit, promovând legi care nu rezolvă nici pe departe situaţia fronturilor de lucru, însă ignoră nevoile reale ale oamenilor”. 
Vîlceanu susţine că pentru guvern normalitatea este ca minerii să lucreze în nămol. „Un lucru e sigur: condiţiile de muncă în minerit sunt grele, compania nu face aproape nimic pentru a schimba acest lucru, iar Guvernul PSD-ALDE vrea să facă din nămoale, praf şi accidente de muncă un loc de muncă normal într-o companie de stat. Prin neprelungirea acestor avize, Guvernul transmite că locurile de muncă ale minerilor sunt normale. Şi nu sunt!”, mai spune deputatul liberal. (A.A.)

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: