Vîlceanu: Schimbarea prefectului ar fi bătaie de joc

Deputatul liberal Dan Vîlceanu crede că înlocuirea prefectului Marcel Iacobescu de către o persoană care nu mai este în PNL ar fi o bătaie de joc. Este vorba despre posibila numire a Cristinei Cilibiu pe această funcție. Cilibiu este un apropiat al senatorului Ion Iordache. Recent, ea a demisionat din PNL și din funcția de primar al orașului Turceni.


În contextul noilor negocieri din PNL, conform cărora Ion Iordache ar candida pentru șefia PNL Gorj, numirea lui Cilibiu este factorul decisiv. 

Vîlceanu amintește că numirea prefectului e o decizie politică a partidului, care se ia în Biroul Permanent al PNL Gorj. Numirea lui Cilibiu nu a fost discutată.

”În ceea ce privește prefectul, este o funcție politică, este similar unei funcții de secretar de stat. Și funcțiile politice într-un județ sunt numite prin decizie politică. Noi n-am avut nicio întâlnire în Biroul Permanent Județean pentru a discuta schimbarea prefectului și nu cred că vom asista la o bătaie de joc atât de mare încât să schimbe prefectul și prefectul, să-l pună o un alt partid politic. Mi s-ar părea bătaie de joc, da, pentru că domnul Iordache  este președintele altui partid politic în momentul de față”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: