Vîlceanu şi Iordache, contre pentru o femeie

Intenţia unor consilieri din fostul PDL Turceni de a schimba viceprimarul PSD din oraş a dus la un conflict public între Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, şi Ion Iordache, fostul primar din oraş. Iordache a câştigat prima bătălie deoarece cumnata sa, Cristina Cilibiu, a rămas pe funcţie nefiind suficiente voturi pentru schimbare. Cert este că Iordache a declarat că se va ocupa de Vîlceanu pe care l-a făcut „trişor“ şi „disperat să pună gheara pe noul PNL“. Dan Vîlceanu a refuzat să comenteze acuzaţiile lui Iordache, dar crede că acesta s-a supărat din cauza intenţiei de schimbare a cumnatei sale. Copreşedintele PNL Gorj mai spune că rezultatul votului arată că Iordache şi Dian Popescu susţin omul PSD.

Consilierii fostului PDL din Turceni au iniţiat un proiect de schimbare a viceprimăriţei de la PSD, Cristina Cilibiu. Copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că nu susţine acest proiect, iar unii consilieri liberali au spus că au fost sunaţi de Popescu şi rugaţi să nu voteze proiectul. Dar cel mai supărat a fost Ion Iordache, cel care controlează de fapt organizaţia de acolo. „Nu va fi schimbat viceprimarul de la Turceni“, a spus Iordache înainte cu câteva ore de şedinţa de Consiliu, ceea ce s-a şi întâmplat. Şapte consilieri au votat pentru, şapte împotrivă şi un vot a fost nul. Cumnata lui Iordache a rămas pe funcţie.

Acuzaţii şi ameninţări

Ion Iordache îl bănuieşte pe Dan Vîlceanu că a pus la cale această schimbare şi i-a declarat război. „Probabil în disperarea de a fi preşedintele noului PNL încearcă să atragă de partea lui cât mai mulţi liberali care să-l sprijine cu un eventual vot, dar greşeşte pentru că nu se face aşa ceva. Este neserios faţă de mine şi organizaţia din Turceni. Oamenii au început să se prindă, i-a păcălit la început. În organizaţia de la Turceni va avea un opozant categoric, a pariat greşit. Cu mine a avut discuţii în campanie când a avut nevoie să-i ajut şi ştie la fel de bine că i-am ajutat şi îi dai azi, mâine îţi întoarce spatele. Şi nu o să uit asta. L-am ajutat şi a doua zi a încercat să facă lucruri împotriva mea“, a declarat Iordache. „Este un trişor. Dan Vîlceanu este un trişor“, a mai spus Iordache, acesta promiţând că nu-i va ieşi planul pentru că nu va permite acest lucru.

Dan Vîlceanu consideră că prin susţinerea viceprimăriţei este susţinut de fapt un pesedist. „Nişte ameninţări care nu-şi au rostul. Întotdeauna voi ţine că partidul meu, cu PNL. Nu comentez altceva. Orice acuzaţie, strigătură, care ar trebui să se discute la partid, le discut la partid. (..) Eu înţeleg supărarea lui prin faptul că respectiva viceprimăriţă e cumnata lui. Dacă vor să menţină în funcţie, el şi Dian, un pesedist, avem o problemă“.

Iordache zice că de fapt viceprimăriţa este liberală, dar cu adeziune la PSD. „Viceprimarul de la Turceni e un caz aparte. A fost membru PNL şi când s-a făcut USL a trebuit să avem oameni şi acolo şi de aia e la PSD. Şi el ştie foarte bine. Că nu a fost niciodată la PSD“, a declarat Iordache. Practic, atunci când USL a făcut listele de consilieri, Iordache a aranjat cu PSD să o pună pe Cristina Cilibiu pe listă din partea PSD, pentru că locurile liberalilor fuseseră epuizate. În schimb, Iordache a contribuit la campania PSD. Dan Vîlceanu a mai amintit şi despre declaraţia lui Iordache de acum o lună, care spunea la Radio Infinit că pentru Gorj ar fi bine dacă ar câştiga Victor Ponta.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: