Călinoiu: Dacă vor să mă elimine din PSD, trebuie să se voteze

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj şi vicepreşedinte la nivel naţional, ia atitudine în urma atacurilor deputaţilor Scarlat Iriza, Mihai Weber, Camelia Khraibani şi Vasile Popeangă. Călinoiu spune că parlamentarii ar fi trebuit să-i prezinte nemulţumirile faţă în faţă, bărbăteşte, nu prin intermediul presei. Călinoiu pare dispus să-i fie supusă la vot menţinerea în funcţia de conducere de la PSD Gorj. Deşi a semnat scrisoarea, Weber se dezice acum de anumite acuzaţii. Ba mai mult, spune că Ion Călinoiu este un bun politician. În schimb, Iriza îşi menţine opinia şi chiar îi cere lui Călinoiu să demisioneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj.

Cei patru deputaţi de Gorj l-au acuzat pe şeful judeţului de faptul că împarte banii preferenţial, că politizează instituţiile subordonate, că nu îi invită la evenimente importante din judeţ şi că nu ţine cont de opiniile lor. Ion Călinoiu spune că parlamentarii îi aduc acuzaţii mincinoase. „Ceea ce au făcut reprezintă o problemă, nu pentru mine, pentru ei pentru că nu sunt apreciaţi. Lucrurile acestea trebuie dezbătute. Dacă au nemulţumiri faţă de persoana mea trebuiau să mi le spună bărbăteşte faţă în faţă. Trebuie să fie foarte clar, e al doilea demers de acest fel. La începutul campaniei sau în timpul campaniei au mai trimis un memoriu pentru premier, tot cu asemenea argumente mincinoase. Este regretabil ce s-a întâmplat, eu nu am nici un fel de problemă. Ăsta nu e un motiv pentru a dezbina organizaţia. Trebuie să fim în continuare uniţi şi vom da acest semnal în şedinţa de analiză din joia ce urmează”, a declarat Ion Călinoiu.

Acesta i-a invitat pe parlamentari la discuţii într-un cadru organizat. Călinoiu spune că, dacă va fi nevoie, este de acord să se voteze pentru menţinerea lui în funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj. „Dacă au ceva de împărţit cu mine s-o spună foarte clar. Vor spune ce vor într-un cadru organizat, iar atunci dacă asta e dorinţa lor o vom rezolva în cadrul Comitetului Executiv, potrivit statutului partidului. Dacă este cazul să fie supusă analizei această problemă de a mă elimina pe mine, să voteze oamenii şi să vedem ce rezultă în urma votului”, a precizat Ion Călinoiu.

Referitor la împărţirea banilor, Călinoiu le transmite deputaţilor că nu reprezintă opoziţia. „Nu am urmărit politizarea în cadrul instituţiilor. Nu m-a preocupat epurarea angajaţilor din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean pe criterii politice. Dumnealor nu reprezintă opoziţia ca să fie nemulţumiţi de modul în care se împart banii. Preşedintele Consiliului Judeţean nu poate să împartă banii după bunul plac şi, pentru colegii mei, orice proiect de hotărâre se aprobă cu majoritate. Această majoritate e formată din pesedişti. Deci pesediştii din Consiliul Judeţean nu ştiu cum merg lucrurile pentru buna desfăşurare a activităţii administraţiei publice? Totul a fost în cunoştinţă de cauză”, a precizat Călinoiu.

DEZICERE

Deputatul Mihai Weber se dezice de anumite acuzaţii aduse şefului judeţului. Deşi a semnat comunicatul prin care Ion Călinoiu „împiedică modernizarea PSD Gorj”, Weber îi laudă acum calităţile politice. Acesta spune că nu vrea ca Ion Călinoiu să demisioneze din funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj. „Ion Călinoiu este un om politic activ, bun, un bun militant şi nu discut despre această problemă. Nimeni nu este perfect, dar atunci când există probleme, mai ales de comunicare, trebuie să le rezolvăm”, a precizat Weber.

FERMITATE

Deputatul Scarlat Iriza se menţine ferm pe poziţie şi îi cere lui Călinoiu să demisioneze din funcţia de conducere din PSD Gorj. „Parlamentarii de Gorj fac aproape doi ani de mandat, iar în doi de zile acest individ nu ne-a chemat niciodată la o discuţie în ceea ce priveşte starea Gorjului, referitor la ceea ce se întâmplă sau poate să se întâmple la Complexul Energetic Oltenia, referitor la fondurile care vin în Gorj şi datorită nouă. Sunt comune sărace în Gorj, iar el nu ţine cont de asta. Sincer, eu doresc să plece din fruntea PSD Gorj, nu din fruntea de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru că a fost ales acolo şi îmi pare rău că alegerea lui a depins şi de munca mea”, a declarat Scarlat Iriza.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: