Călinoiu şi Cârciumaru, două mandate de acum încolo

Primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj râd de propunerea lui Ponta de limitare a numărului de mandate la două. Aceştia spun că este o măsură bună, dar care nu se aplică retroactiv. Cu alte cuvinte, ei mai au jumătate din mandatul actual, după care ar mai avea dreptul la două. Abia peste zece ani Cârciumaru şi Călinoiu ar avea interdicţie să candideze.

Legea privind limitarea mandatelor de ales local este o păcăleală. Nu se aplică retroactiv, astfel că primarii din Gorj pot să candideze fără probleme. „Proiectul politic se va materializa în urma unor dezbateri şi lucrul acesta va însemna un nou statut şi lucrul acesta nu funcţionează retroactiv. E vorba de aici înainte de două mandate. Nu e nicio problemă. Începând de aici înainte“, a explicat Ion Călinoiu. Practic, dacă ar fi aprobată, această lege ar fi aplicată peste 10 ani. Toate forţele politice sunt de acord cu limitarea mandatelor, dat fiind că nu ar produce efecte acum, iar până să intre în vigoare poate să fie anulată. O mimare a reformării politicului.

Pesediştii, restricţii în noul statut

Însă, pesediştii nu au o problemă cu această lege de faţadă, ci cu restricţiile din noul statut pregătit la PSD. Victor Ponta a dat semne că ar vrea să scape de baroni, pe care-i crede responsabili pentru eşecul de la prezidenţiale. El vrea să se răzbune pe ei sub pretextul că în 16 noiembrie românii au votat împotriva baronilor şi a comuniştilor. Ponta a renunţat ieri şi la titlul de doctor în drept, după ce a fost acuzat de plagiat şi scăpat de colegii de partid. Premierul face un exerciţiu de imagine, iar la congresul PSD de la anul va veni în faţa pesediştilor cu un nou statut, care se spune că va presupune „debaronizarea“ partidului. „Se desemnează candidaţii după ce stabilim noul proiect politic, noul statut. În baza noului statut se desemnează“, a declarat Ion Călinoiu despre alegerile din 2016, semn că acel document va fi clarificator. Călinoiu mai spune că în 2016 PSD va câştiga alegerile în Gorj: „Eu nu văd o victorie a dreptei aici. Nu o să mai candideze Iohannis în următoarele alegeri, nici locale, nici parlamentare“.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: