PNL schimbă vicele PSD de la Turceni. Dian Popescu se opune!

Patru consilieri locali PNL şi doi independenţi de la Turceni au iniţiat un proiect de hotărâre pentru schimbarea viceprimăriţei PSD, Cristina Cilibiu. Consiliul Local va decide astăzi în şedinţa ordinară dacă avizează sau nu această schimbare. Cert este că Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj, le-a transmis consilierilor liberali să nu aprobe schimbarea viceprimăriţei social-democrate.

Cristina Cilibiu, viceprimăriţa aleasă pe listele PSD la Turceni, este cumnata lui Ion Iordache, om de afaceri şi fost primar al localităţii. Cei patru liberali care au iniţiat proiectul de hotărâre fac parte din vechiul PDL. Iniţiatorii proiectului vor să o înlăture pe viceprimăriţa PSD pentru a-l promova pe acest post pe Doru Cornescu, fostul şef PDL Turceni, actual copreşedinte PNL Turceni.

Dian Popescu, copreşedintele PNL Gorj, a spus că nu este momentul pentru a face această schimbare şi recunoaşte că le-a transmis consilierilor locali liberali să nu voteze proiectul de hotărâre. “Nu sunt de acord cu schimbarea vicelui la Turceni şi nu este momentul să facem schimbări acum. Trebuie să ne aşezăm la masă, să vedem unde trebuie făcute schimbări, nu mergem pe o muncă heirupistă politică, să facem nişte analize împreună cu organizaţiile, nu mergem aşa, pe nişte orgolii ale unor lideri de partid din noua fuziune. Nu spun că nu schimbăm, dar nu acum şi nu în aceste condiţii”, a declarat Dian Popescu, copreşedinte PNL.

Popescu s-a arătat deranjat de iniţiativa colegilor liberali din fostul PDL. Acesta spune că trebuia să fie consultat în legătură cu acest proiect. “Nu m-a întrebat domnul Vâlceanu de acest aspect, dar văd că colegii dânsului depun amendamente, iniţiative. Nu îmi place asta. Dacă aşa consideră că trebuie să funcţioneze o fuziune, în care ei depun astfel de proiecte de consiliu, de schimbare a vicelui, fără să întrebe copreşedintele, fără să stea de vorbă, e problema dânşilor”, a mai spus Dian Popescu. 

Vâlceanu: Nici nu trebuiau să ne mai anunţe

De cealaltă parte, Dan Vâlceanu spune că decizia privind schimbarea viceprimarilor PSD la nivel de judeţ, acolo unde este posibil, s-a stabilit încă de pe vremea Alianţei Creştin Liberale (ACL). “E un proiect mai vechi. Am luat o decizie în BPJ reunit la momentul acela al ACL. Am stabilit că indiferent de situaţie, în locurile în care putem avea majoritate să se schimbe viceprimarul. Decizia de principiu a fost luată atunci. Am aflat zilele acestea că s-a depus un proiect de schimbare a viceprimarului la Turceni. Până la urmă, nici nu mai trebuiau să ne anunţe pe noi din moment ce am luat o decizie pentru tot judeţul. Consultarea cu noi nu îşi mai avea rostul”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL.

Vâlceanu a mai spus că  este de acord cu schimbarea viceprimarului la Turceni. “Sunt de acord să fie schimbaţi viceprimarii PSD şi să punem viceprimari din PNL. Dacă domnul Dian nu este de acord să fie schimbaţi viceprimarii PSD, atunci există o problemă gravă. Înseamnă că unii dintre noi susţinem pesediştii în funcţii, cea ce nu cred că este tocmai în interesul partidului nostru”.

ŞEDINŢĂ

Consiliul Local Turceni se va întruni astăzi în şedinţă ordinară la orele 16. Pe ordinea de zi este şi schimbarea viceprimăriţei. Consiliul Local este format din 9 consilieri PNL (4 PLD şi 5 PNL), 1 PC, 1 UNPR, 2 PSD, 2 independenţi. Rămâne de văzut dacă schimbarea viceprimăriţei Cilibiu va fi avizată de Consiliul Local în contextul în care copreşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a spus consilierilor din vechiul PNL să nu avizeze acest proiect.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: