Vineri se dă startul la Rabla Clasic şi Rabla Plus. Rabla local, peste 15 zile

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunţat că noi sesiuni ale programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus vor începe pe data de 24 martie. Tot anul acesta Guvernul va lansa și programul Rabla Local.

Pe data de 24 martie programul pentru Rabla Clasic şi Rabla Plus va începe iar anul acesta cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde lei anul acesta pentru cele două programe. De asemenea, sunt resurse alocate pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră, Rabla Local.

„Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu Unităţile Administrativ-Teritoriale, cu primăriile. În 15 zile deschidem înscrierea pentru primării în acest program. După ce se finalizează lista acestor Unităţi Administrativ-Teritoriale şi se semnează electronic contractele de finanţare, deschidem aplicaţia pentru cetăţeni. Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale. Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Vizualizări: 5,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: