De ce telefonul mobil nu trebuie încărcat noaptea

Specialiștii avertizează că telefonul mobil nu ar trebui să fie încărcat în timpul nopții. Explicația acestei interdicții constă în riscurile care apar atunci când se conectează telefonul la o priză chiar înainte de culcare.


Oamenii au deprins deja obișnuința de a folosi telefonul înainte de culcare și apoi de a-l pune la încărcat chiar înainte de a adormi. Specialiștii avertizează asupra unor mari riscuri la care se expun cei care procedează în acest mod.

Pompierii din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au explicat motivul pentru care trebuie să renunțați la obiceiul de a încărca telefonul pe timpul nopții. „În primul rând, nu poți mirosi nimic când dormi, așa că dacă începe să ardă, focul nu te va trezi. Apoi, este nevoie de doar trei respirații pentru a rămâne inconștient. Mulți oameni au încărcătoare de telefoane ieftine sau defecte, dar chiar se știe că și cele autentice declanșează incendii”, a transmis un pompier britanic de la Brigada de Pompieri din Londra. De asemenea, Brigada de Pompieri din Londra a dat un semnal de alarmă pe rețelele sociale cu privire la încărcarea telefoanelor mobile în timpul nopții. „Bateriile litiu-ion sau bateriile li-ion (numite uneori LIB) sunt bateriile ușoare și reîncărcabile care alimentează telefoanele, laptopurile și camerele noastre. Se găsesc în multe dispozitive electrice, de la scutere de mobilitate la țigări electronice și sunt folosite în siguranță de milioane de oameni în fiecare zi. Bateriile pot prezenta un risc de incendiu atunci când sunt supraîncărcate, scurtcircuitate, scufundate în apă sau dacă sunt deteriorate. Este foarte important să le încărcați în siguranță”, au transmis pompierii. 

Concluzia este că ar trebui să încărcați telefonul ziua, când acesta poate fi supravegheat, pentru a nu vă expune nici unui risc pe timpul nopții. 

Vizualizări: 4,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: