Viscol la Rânca. Amendă pentru un şofer de autocar

Viscol puternic la munte. Pe Drumul Naţional 67 C care face legătura între Novaci şi Rânca nu a mai urcat, duminică, nicio maşină care nu era echipată cu anvelope de iarnă şi lanţuri. Un șofer din Pitești a fost amendat pentru că a urcat cu autocarul plin de elevi la Rânca, deși indicatoarele arată că sarcina maximă admisă este de 7,5 tone.

Poliţiştii au instituit două filtre: unul la ieşirea din oraşul Novaci şi încă unul la intrarea în staţiunea montană Rânca. Toate maşinile care urcau la munte au fost trase pe dreapta pentru a fi verificate dacă sunt echipate corespunzător.

Un conducător auto, de 36 de ani, din Piteşti, a fost amendat întrucât a încălcat restricţiile de tonaj instituite pentru zona Rânca. Şoferul conducea un autocar de 10 tone, plin cu elevi din Bucureşti.

În acest caz, conducătorul auto a fost sancționat cu şase puncte amendă, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 60 de zile.

Totodată, pentru a coborî în siguranță din stațiunea montană, autocarul a fost însoțit de un utilaj de deszăpezire și un echipaj rutier, până a ajuns la un drum fără pericole.

Polițiștii susțin că doar microbuzele pot urca la Rânca.

Drumarii au intervenit fără oprire cu cinci utilaje pentru a păstra drumul deschis. Stratul de zăpadă a ajuns la jumătate de metru, însă, în zonele viscolite, zăpada depăşea un metru. Şi pe asfalt s-a format un strat de omăt de câţiva centimetri.

La sfârşitul săptămânii trecute, aproximativ 1.500 de turişti au fost la Rânca. Mulţi au renunţat la un weekend în zona montană a judeţului Gorj după ce au aflat că meteorologii au emis atenţionare de vreme rea la munte.

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: