Peste o mie de gorjeni râvnesc la haina militară. Vor să devină poliţişti la 50 de ani!

Participare numeroasă din Gorj la concursurile de admitere în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Cei mai mulţi dintre candidaţi au optat pentru şcolile de pe băncile cărora vor ieşi agenţi de poliţie.

68 de gorjeni s-au înscris la concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti. Este vorba de bărbaţi cu vârsta de până în 27 de ani. Candidaţii vor susţine testarea psihologică în zilele de 11 şi 12 decembrie la sediul Facultăţii de Ştiinţe Tehnice, Medicale şi Comportamentale din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. „Sunt 300 de locuri la Şcoala de subofiţeri de pompieri, din care 275 pentru subofiţerii de pompieri şi protecţie civilă şi 25 pentru maiştrii militari. Nu este limită de înălţime. S-au scos tatuajele, acum ai voie. S-au scos probele sportive şi s-a băgat un traseu aplicativ”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.

Zeci de femei vor să lucreze în Jandarmerie

La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni „Petru Rareş” s-a înscris un singur gorjean, iar pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani au optat 137 de bărbaţi, din care doi de etnie romă, şi 51 de femei. „Sunt 700 de locuri, din care 350 la Drăgăşani, 350 la Fălticeni. Avem candidaţi şi cu vârsta de 26 de ani. Până pe 5 ianuarie trebuie să-şi completeze dosarele. De săptămâna viitoare încep examenul psihologic”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj.

Uniforma de poliţist, tot mai ispititoare

La şcolile de agenţi de poliţie sunt cei mai mulţi candidaţi. S-au înscris 844 de gorjeni, din care 803 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 26 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj şi 15 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. „S-au înscris inclusiv oameni de 50 de ani. Singura limită de vârstă este să fie peste 18 ani”, a explicat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

CONCURS

Dintre cele 2.880 de locuri scoase la concurs, 1.600 sunt pentru agenţi de politie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră. Concursul de admitere se desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 13-21 ianuarie 2018,  conform graficului desfăşurării concursului de admitere.

Vizualizări: 7,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: