Vlad Voiculescu despre SJU Târgu Jiu: Lucrări făcute prost și fără mentenanță

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a fost prezent astăzi la Târgu Jiu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul USR din municipiu. Pe lângă aspectele legate de Alianța Dreapta Unită, Voiculescu a comentat și situația de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

În urmă cu câteva zile, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de pe strada Tudor Vladimirescu a rămas fără alimentare cu energie electrică. Imediat s-a trecut la alimentarea cu ajutorul generatoarelor.

Vlad Voiculescu a precizat că motivul acestor întâmplări îl reprezintă lucrările făcute prost: ”Explicația că problema este la un cablu subteran e de un ridicol pe care nu știu dacă-l mai sesizăm, pentru că de atâtea ori explicațiile sunt sunt atât de proaste și ridicole, încât aproape că nu mai sesizăm lucrurile astea. Explicația pentru ceea ce s-a întâmplat, inclusiv în timpul mandatului meu, este următoarea: zeci de ani de zile de lucrări făcute prost și fără mentenanță. În cazul dumneavoastră, aici, la Târgu Jiu, vorbim despre reabilitarea unui corp de clădire, evident făcut prost, și apoi mentenanță, adică întreținerea care trebuie să se facă este făcută în general cu Gigel plătit prost din spital, care e responsabil pentru 3,4 clădiri de spital și el trebuie să se ocupe de tot. Dacă vorbim despre infrastructură din țara asta sau strict despre spitalul din Târgu Jiu, cauzele sunt aceleași: tot timpul licitații făcute cel mai probabil cu șpagă.Este incredibil cat de mult se fură în sănătate, de la lucrări de construcții la echipamente”, a declarat fostul ministru, în cadrul conferinței de presă.

În ceea ce privește construirea unui spital regional la Târgu Jiu, Voiculescu este sceptic: ”De fiecare dată când am fost la Ministerul Sănătății, și în 2016 și 2021, se vedea din avion care sunt oamenii de județ sau oamenii din municipalitate care sunt interesați cu adevărat de starea sănătății și de ajutorarea oamenilor de acolo. Niciodată nu mi-a păsat mie sau altui ministru USR dacă cineva vine de la un partid sau din altul, pentru că oamenii reprezintă locuitori de acolo. N-am văzut din Târgu Jiu sau din Gorj un reprezentant local care să vină cu un proiect concret. Cuvântul cheie este proiect concret. Pot să spun că în final proiectele care au primit finanțare sunt proiecte care erau pregătite. Ceea ce vă spun este că atunci când o autoritate publică locală și-a dat interesul, a pregătit un studiu de fezabilitate, l-a pregătit cum se cuvine, s-a gândit unde se poate poate face un spital, o clinică, a primit și finanțare. În România, în ultimii, nu mai este finanțarea principala problemă. Principala problemă a fost cea de implementare și acum, pentru că timpul nu mai are răbdare cu noi, principala problemă vă spun că n-o să mai fie construcția de spitale, nu că lucrul acesta ar fi ceva de care statul român să fie capabil, dar principala problemă o să fie forța de muncă. Dacă mă întrebați dacă la Târgu Jiu ar trebui să se facă o lucrare calumea în spital vă răspund că da. Și asta înseamnă să nu se mai dea lucrări pe șpagă. Dacă mă întrebați dacă la Târgu Jiu ar trebui să se facă un spital mare regional vă spun că nu ar trebui să se facă un spital mare regional, de 1000 de paturi, pentru că în momentul ăsta n-o să mai găsiți medici. Autoritățile publice locale au întârziat prea mult construcția unor spitale serioase care să-i țin aici pe oamenii din Gorj”.

La conferința de presă a fost prezentă și Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii.

”Lucrurile nu merg bine în România pentru că avem persoane care sunt în funcții exclusiv pe chestiuni care țin de apartenența la un partid politic și slugăresc pe cine i-a pus în funcție”, a transmis aceasta.

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: