Planuri pentru transformarea unui drum agricol în drum comunal

Autoritățile locale din comuna Vladimir intenționează să modernizeze drumurile de legătură cu localitățile învecinate. Este vorba despre un drum comunal care leagă comuna Vladimir de Jupănești, iar totodată, autoritățile doresc să transforme un tronson din drumul agricol în drum comunal, în zona dintre Vladimir și Târgu-Cărbunești.

Drumul comunal DC44 Vierșani-Frasin-Andreești se află într-o stare avansată de degradare. Acest tronson a fost asfaltat în anul 2008.

Primarul din Vladimir, Marius Vijulan, a declarat că DC 44 va fi reabilitat din cauza degradării avansate. Acest proiect vizează modernizarea a 7,7 kilometri de drum până la limita cu localitatea Jupănești. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul local și se ridică la suma de 7.000.000 de lei. Drumul a suferit alunecări de teren și a fost afectat de circulația intensă a vehiculelor de mare tonaj, fiind de asemenea afectat și de lucrările la conducta BRUA. Precipitațiile abundente au contribuit, de asemenea, la degradarea acestuia.

Autoritățile din comuna Vladimir doresc, de asemenea, să scurteze distanța către Târgu-Cărbunești.

"Avem un drum de tarlă, iar dacă am reuși să-l modernizăm și să-i schimbăm destinația în drum comunal, am reduce distanța dintre Vladimir și Târgu-Cărbunești la 15 kilometri. În prezent, acesta este un drum de exploatare agricolă, care străbate pădurea și este format din drumuri de pământ pe care circulă doar utilajele agricole. Dacă am găsi o sursă de finanțare pentru acest drum din Valea Deșului spre Târgu-Cărbunești, am înjumătăți distanța dintre cele două localități.", a adăugat Marius Vijulan.

Vizualizări: 1,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: