Voluntar din Gorj, premiat de Principesa Margareta

Un voluntar din Gorj a primit titlul de „Voluntar pentru umanitate”, distincţia fiind acordată de către Principesa Margareta. Este vorba despre Gabriel Dan Chiriac, preşedintele comisiei „Crucea Roşie” din Baia de Fier. Conducerea Filialei Crucea Roşie Gorj are numai cuvinte de laudă la adresa voluntarului şi spune că acest titlu reprezintă o onoare pentru judeţ.

Gabriel Dan Chiriac a fost premiat de către Principesa Margareta la Gala Voluntarilor din România. „A fost o onoare pentru mine, dar şi pentru judeţul nostru de a ne fi recunoscute meritele şi activităţile, de a putea să transmitem mai departe ce am făcut pentru această zonă, împreună cu oamenii de aici, şi de avea un imbold să mergem mai departe pentru a veni în sprijinul cetăţenilor”, a declarat Gabriel Dan Chiriac. Acesta şi-a început activitatea de voluntariat încă din anii de liceu, de-a lungul timpului participând atât la acţiuni de salvare, tabere de prim ajutor, cât şi la organizarea concursurilor „Sanitarii pricepuţi”. „Prima activitate de voluntariat a fost în anii de liceu, atunci am fost cooptat în echipa „Sanitarii pricepuţi” de la data aceea. De loc sunt din Moldova, de la Tecuci, Galaţi, am avut profesori buni, am avut colegi buni. Am făcut tot posibilul ca acele cunoştinţe pe care le-am căpătat şi experienţa de-a lungul anilor să-mi fie exploatată la adevărata capacitate”, a precizat Gabriel Dan Chiriac. Acesta spune că una dintre acţiunile care i-a rămas în minte este legată de un incendiu. „Spre fericirea noastră nu a fost cu victime, dar am intervenit împreună cu militarii specializaţi pentru situaţii de urgenţă pentru prevenirea şi stingerea incendiului. Consider că această acţiune m-a tras mai mult spre latura de voluntariat, spre latura de acordare a ajutorului celor care au nevoie de noi”, a declarat Chiriac.
LAUDE
Marius Vlaicu, preşedintele Filialei Crucea Roşie Gorj, spune că această distincţie reprezintă o onoare pentru judeţ. „Este voluntarul care a stat la dispoziţia filialei, nu 24 din 24, ci 25 din 24. Dumnealui ne-a sprijinit cu tabăra de prim ajutor la dezastre în 2015 de la Baia de Fier, care a avut un mare răsunet. Este voluntarul care se ocupă pe partea de sud a judeţului cu faza zonală a concursului „Sanitarii pricepuţi”. De fiecare dată, când a fost solicitat nu a spus niciodată nu”, a declarat Grigore Richter, directorul Filialei Crucea Roşie Gorj.

Vizualizări: 6,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: