Votăm cu cine dă mai mult?

În lipsă de soluţii reale şi de idei de redresare a României, politicienii mimează campania electorală. Îşi fac câteva fotografii pe uliţe, le pun pe facebook, mai lipesc două afişe, mai dau un interviu şi gata. În Gorj, politicienii nu se străduiesc să vină cu un program. Au văzut că multe voturi pot fi câştigate uşor, cu promisiuni mincinoase, astfel că merg pe calea asta. Actualii candidaţi chiar spun că îl invidiază pe Dan Diaconescu, care acum patru ani a luat o treime din voturile gorjenilor debitând aiureli.
Nu a fost chiar aşa. Mulţi au votat partidul lui Dan Diaconescu pentru că spunea un adevăr, şi anume „PDL-USL, aceeaşi mizerie”. Spunea despre politicienii de atunci că sunt toţi la fel. Politicienii de atunci sunt şi politicienii de acum, cu mici excepţii. Cred că pe 11 decembrie va fi un absenteism record în Gorj, dar cum numărul de aleşi va fi acelaşi, nu va plânge nimeni din această cauză. Va fi absenteism pentru că în toate partidele este aceeaşi mizerie. Mai puţin la USR, dar pe care e greu să o considerăm partid. Probabil că gorjenii scârbiţi de clasa politică vor da voturile Uniunii Salvaţi România, dar ca un cec în alb, pentru că tinerii care candidează de la acest partid nu au venit cu nicio idee în această campanie.
Cea mai mare minciună din actuala campanie, spusă până acum în Gorj, este mărirea salariilor din Complexul Energetic Oltenia cu 20% într-un an. Mai mult, liberalii promit şi angajări la CEO. Şi se disociază de Strategia energetică supusă dezbaterii publice de guvernul Cioloş, care prevede închiderea a cinci cariere miniere. E puţin probabil ca măcar un salariat din CEO să creadă că îi măreşte vreun politician salariul cu 20%, câtă vreme el ştie clar că mai mare e riscul să îşi piardă locul de muncă. Dar, oare cum explică liberalii că se opun Strategiei energetice a guvernului Cioloş, dar ne propun să-i votăm pentru încă patru ani de guvernare Cioloş? Fac şi ei ca Ponta, care ca deputat vota ceva, iar ca prim-ministru invers?

Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: