Votul pentru Băsescu e unul împotriva "băieţilor deştepţi"

Numai mâine nu-i poimâine şi pentru încă cinci ani gorjenii sunt chemaţi să-şi (re)aleagă preşedintele, actualul mandat al lui Traian Băsescu fiind obţinut în noiembrie 2004 şi datorită procentului de 53% obţinut la Gorj. Unul dintre susţinătorii înfocaţi ai preşedintelui, Marcel Hoară, susţine că un nou mandat pentru acesta va asigura României o integrare deplină în Uniunea Europeană şi o distanţare faţă de Rusia pe care a vizitat-o discret anul acesta Mircea Geoană, candidatul PSD susţinut de grupurile de interese ale "băieţilor deştepţi".

Hoară a apărut în ultimele luni atât de des pe televiziunile de ştiri încât numai cine nu e pasionat de politică nu-l poate cunoaşte. Preşedinte al Agenţiei pentru Dezvoltarea Zonelor Industriale, agenţie care a derulat în Gorj şi Valea Jiului zeci de proiecte, acesta este un susţinător direct al lui Traian Băsescu, fiind convins că doar realegerea actualului preşedinte poate salva sectorul energetic românesc de influenţa oligarhilor ruşi. Hoară dă de înţeles că vizitele lui Geoană la Moscova n-au fost întâmplătoare, ele putând avea consecinţe directe asupra economiei Gorjului.

"Din păcate, Traian Băsescu este singurul candidat care propune românilor o viziune şi un pachet de obiective pentru dezvoltarea României, precum şi modalităţi concrete de atingere a lor. Ceilalţi candidaţi sunt preocupaţi de cu totul alte lucruri. Eu sunt în totalitate alături de obiectivele şi viziunea lui Traian Băsescu, acestea fiind legate direct de modalitatea în care România se integrează pe deplin în Uniunea Europeană. Diferenţa viziunii echipei lui Traian Băsescu şi cele ale celorlalţi candidaţi este legată de modul de abordare a problemelor principale din societate. Traian Băsescu pune pe primul loc dezvoltarea unei pături de mijloc, importante în societate, care să fie solidă şi majoritară, iar domnul Geoană pune pe primul loc dezvoltarea unui grup de interese solid, precum şi introducerea în România a unor noi tipuri de oligarhi, elocventă în acest sens fiind prezenţa lui la Moscova în calitate de membru CSAT fiind în totală contradicţie cu legea română pentru că a vorbit la Moscova în calitate oficială, dar punând sub suspiciune faptul că România este vândută unor interese obscure ale unor oligarhi ruşi. Cel care i-a aranjat întâlnirile la Moscova este un bine cunoscut personaj, cu solide interese în zona energetică din România, lucru reflectat şi de impunerea în programul de guvernare al PNL-PSD din 2007 de fraza "privatizare totală" în zona energetică. Consider că viziunea lui Mircea Geoană, dar mai ales a lui Hrebenciuc, Vanghelie, Iliescu şi Năstase, pentru că a lor este viziunea, de fapt, este una care atrage după sine costuri din buzunarul fiecărui român şi îmbogăţirea unui număr redus de persoane", declară Hoară.

Patriciu – interesat de domeniul energetic prin Antonescu

Marcel Hoară nu l-a "iertat" ieri nici pe liberalul Crin Antonescu, a cărei candidatură a pus-o pe seama intereselor pe care omul de afaceri Dinu Patriciu le are în domeniul energetic, despre acesta vorbindu-se în timpul guvernării PNl că dorea să cumpere Hidroelectrica sau o parte din controversata companie energetică naţională care nu a mai fost înfiinţată. Susţinătorul lui Traian Băsescu activează în zona energetică, este în fruntea consiliului de administraţie al Complexului Energetic Rovinari şi

"Celălalt contracandidat cu şanse pentru turul doi reprezintă o continuare a intereselor grupului de firme Patriciu, elocventă fiind păstrarea în eşalonul doi a principalului grup din PNL care în mod evident a favorizat interesele domnului Patriciu. Aş menţiona doar că un potenţial energetic pentru încălzirea fiecărei case din România pentru 15 ani a fost pus la dispoziţia acestui grup din spatele domnului Antonescu, prin mâna domnului Tăriceanu, în mâinile domnului Patriciu, la sfârşitul anului trecut. Hidrocarburile din platoul Mării Negre sunt căldura românilor pe 15 ani şi au ajuns în mâinile domnului Patriciu. Bătălia dintre aceste viziuni a dus la o campanie electorală cum nu s-a mai întâmplat, în care ura mogulilor şi oligarhilor s-a manifestat din plin. Ura domnului Vântu e dată de faptul că, în contextul în care Traian Băsescu câştigă, el nu va putea prelua Poşta Română şi CEC-ul, iar ura domnului Voiculescu e dată de faptul că nu va putea prelua capacităţile energetice pe care şi le doreşte", afirmă Hoară.

Băsescu – susţinut la nivel european

Pe final de cursă electorală, Marcel Hoară declară că actualul şef al statului este susţinut de cel mai mare grup politic din Europa, Partidul Popular European fiind de partea lui Băsescu pentru un al doilea mandat. Astfel, Hoară le arată alegătorilor că votul de duminică va face diferenţa între opţiunile spre Vest sau spre Est ale României. "Cel mai mare partid al Europei, Partidul Popular, cu cei mai mulţi europarlamentari şi şefi de stat din UE, a luat poziţie şi şi-a declarat susţinerea totală pentru Traian Băsescu, tocmai pentru că Traian Băsescu este cel care a iniţiat procesul de curăţire a societăţii româneşti şi de integrare deplină a ţării în structurile europene. Avem aşadar două viziuni, una susţinută transparent de cel mai mare partid al Uniunii Europene, cea pentru Traian Băsescu, şi alta în care oligarhii ruşii îl susţin ascuns pe Mircea Geoană prin acţiuni nejustificabile nici măcar de domnul Geoană la Moscova. Sper ca toţi cei care votează duminică să se gândească în ce fel de societate doresc să ne crească copii. Eu vreau o societate cu şanse şi oportunităţi pentru toată lumea, nu o societate în care dacă nu intri în grupuri mici de privilegiaţi cu interese obscure, rămâi sărac şi fără nicio şansă", mai spune Hoară.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: