Voturi cumpărate cu bere şi papuci. Două persoane audiate!

Doi bărbaţi din Baia de Fier, tată şi fiu, au fost duşi duminică la audieri la Poliţia Novaci, după ce au fost filmaţi de PDL ducând oameni la vot şi împărţindu-le apoi papuci şi bere. Mai mulţi localnici au dat declaraţii, după ce PDL a filmat scena, iar imaginile au ajuns în presă. Toma Mărunţelu recunoaşte că a împărţit papuci şi bere, dar susţine că era pomană pentru soacra sa. Acesta spune că a transportat oamenii la vot, pentru că a trecut cu microbuzul pe lângă ei şi nu era să-i lase pe jos.

Filiala județeană a PDL Gorj a sesizat ieri Poliția, în baza unor înregistrări video, cu privire la transportarea la și de la o secție de votare din comuna Baia de Fier a mai multor alegători, în imagini putându-se vedea și cum persoanele respective primesc papuci de la alte persoane îmbrăcate cu tricouri roșii. Liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că zona în care au fost înregistrate imaginile cu alegătorii urcați în număr foarte mare într-un microbuz se numește „La Rudărie”, acesta fiind o zonă în care filiala a semnalat astfel de incidente și la alegerile din 2012.

„Data trecută nu aveam imagini video, dar acum avem și filmarea în care se vede cum oamenii sunt urcați și înghesuiți ca vitele în microbuz pentru a fi duși la vot. Se văd și oamenii cum primesc papuci și bere și sper ca de data aceasta Poliția să găsească făptașii și aceștia să fie trași la răspundere”, a menționat Vâlceanu. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a precizat că la sediul Inspectoratului a fost înregistrată o astfel de plângere din partea unui partid politic, în baza sesizării respective fiind demarate cercetări pentru identificarea persoanelor filmate urcând alegători în microbuz.

„Nu mi-e teamă de nici un dosar”

Comuna Baia de Fier este localitatea de domiciliu a premierului Victor Ponta, care este și deputat de Târgu Jiu la al treilea mandat. În anul 2006 acesta și-a cumpărat aici o cabană din lemn și și-a mutat domiciliul de la București pe județul Gorj, Ponta trecând însă foarte rar pe la proprietatea respectivă. Premierul nu a venit nici duminică în localitate pentru a vota, deși, anterior, declarase că pe 25 mai va vota „ca de fiecare dată” la Gorj.

La Baia de Fier au ajuns ieri, în schimb, polițiștii din Novaci, care au făcut cercetări la fața locului, patronul cârciumii, Toma Mărunțelu, fiind dus la secție pentru audieri, împreună cu gestionarul pe care îl are angajat. Înainte de a urca în mașina Poliției, acesta a spus că se consideră nevinovat. „Dacă am trecut cu microbuzul pe lângă consătenii mei, doar nu era să îi las să meargă pe jos și să nu îi iau cu mașina. Nu văd ce ilegalitate am comis, mai ales că recunosc că microbuzul este al meu. Papucii, da, și berea, da, i-am dat de pomană pentru soacra mea, la mine în curte, nu pe stradă sau la unitate. Nu am nicio vină și nu mi-e teamă de nici un dosar”, a spus Toma, consumatorii pe care acesta îi avea la local în momentul sosirii polițiștilor fiind fermi în declarații și precizând că fiecare și-a achitat consumația.

Doar pe unul l-a scăpat gura și a spus că „ne-a luat pe toți 20 în dubiță și ne-a dus la vot. Ne-a așteptat acolo până am votat și apoi ne-a adus acasă”, a spus Dumitru Munteanu, un localnic pe care ceilalți consumatori din cârciumă l-au îndepărtat repede de jurnaliști pentru a opri discuția, pe motiv că omul era „beat”, lucru negat categoric de acesta.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: