Agresorul de la Nana, în arestul IPJ Gorj!

Ștefan Fileață, bărbatul implicat săptămâna trecută în agresarea unei femei în comuna călărășeană Nana, în timpul unei vizite a Elenei Udrea, a ajuns ieri la prânz în arestul IPJ Gorj. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă și, astfel, omul s-a ales cu o pereche de cătușe la mâini.

Fileață era așteptat de dimineață la Judecătoria Târgu Jiu, unde este inculpat alături de doi angajați din CE Oltenia pentru un furt de fier vechi, el fiind arestat preventiv la începutul anului în dosarul respectiv, fiind și recidivist. La instanță bărbatul nu a mai ajuns însă, el ducându-se la spital pentru a le cere medicilor ajutor, motivând că se simte rău. De fapt, scandalul pe care l-a făcut săptămâna trecută la Nana, în urma căruia a fost reținut 24 de ore și arestat la domiciliu apoi, i-a determinat pe judecătorii gorjeni să anuleze măsura controlului judiciar pe care o dispuseseră anterior față de Fileață. El nu trebuia să fie implicat în nicio ilegalitate în perioada în care se afla sub control judiciar, lucru pe care nu l-a respectat.

Ca urmare, magistrații au dispus arestarea sa preventivă, Fileață fiind filat din timp de polițiștii gorjeni. Aceștia l-au avut în vizor din timp și, astfel, odată cu emiterea mandatului au mers la spital pentru a-și ridica „pacientul”. Fileață nu s-a dat însă prins ușor, el încercând pe cât a fost posibil să se ascundă de camerele de luat vederi, deși, în trecut, era un politician vestit la el în comună, dornic să devină primar al localității Curcani și dornic, așadar, de publicitate.

Arestat și în 2012

Pentru Fileață problemele penale nu au început acum, ci la alegerile din 2012, când avea aspirații de edil. El a fost reţinut chiar în ziua alegerilor locale, la care a participat în calitate de candidat pentru funcţia de primar al comunei Curcani, fiind acuzat că, împreună cu mai multe persoane, a distrus urnele pentru buletinele de vot în mai multe secţii de votare din localitate. În urma scandalului, alegerile au fost reluate două săptămâni mai târziu, primar fiind ales Aurică Gazu, candidat din partea USL. Biroul Electoral Central a decis reluarea alegerilor în localitatea Curcani după scandalul izbucnit în 10 iunie, când scrutinul a fost întrerupt timp de mai multe ore, în condiţiile în care candidatul Ştefan Fileaţă şi alte şapte persoane au pătruns în cele trei secţii de votare şi au distrus urnele cu buletine, invocând o fraudă electorală. Aproximativ 150 de persoane au protestat apoi în faţa şcolii, îmbrâncindu-se cu jandarmii, pe motiv că alegerile sunt ilegale. Poliţia Călăraşi a deschis o anchetă şi i-a identificat pe cei opt agresori, care au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Între acele persoane se afla şi Ştefan Fileaţă, candidatul Alianţei pentru Călăraşi, formată din PDL, UNPR şi PNŢCD.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: