Vrea gratuitate la Sala Sporturilor pentru echipele școlare

Cristian Toader Pasti, consilier local la Târgu Jiu, spune că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local astfel încât echipele sportive școlare să fie scutite de la plata taxei de utilizare a Sălii Sporturilor. Pasti nu vede cu ochi buni faptul că primăria încasează bani de la echipele sportive școlare locale, precum Clubul Școlar Sportiv Târgu Jiu sau Liceul cu Program Sportiv (LPS).

Consilierul local Cristian Toader Pasti spune că va face o fundamentare pentru acest proiect de hotărâre, astfel încât acesta să fie supus votului Consiliului Local în ședința ordinară de la finele lunii aprilie. ”Vreau să inițiez pentru că am discutat cu mulți sportivi și profesori și asta își doresc. Solicit să fie gratuit pentru tot ceea ce înseamnă sport școlar. Sigur, dacă vin echipe profesioniste, cu bugete și bani, atunci discutăm. Dar, până atunci avem de clădit, și când clădești trebuie să fii maleabil dacă vrei să ai rezultate. Am înțeles că o echipă de-a noastră, Clubul Sportiv Școlar, avut niște competiții și li s-a luat chirie pe sală. Nu mi se pare corect să iei chirie la niște echipe din acestea care abia își duc zilele de pe o zi pe alta”, a explicat Cristian Toader Pasti.

Înainte de a depune proiectul de hotărâre, consilierul local spune că va solicita cluburilor sportive din municipiu să înainteze o cerere prin care să solicite scutirea la plata taxei de utilizare a Sălii Sporturilor sau reducerea acesteia, care ulterior să fie analizate. ”Să putem spune, acestea au gratuitate, acestea au 50%”, a precizat Cristian Toader Pasti.

Consilierul local a explicat că va colabora și cu alți aleși locali în ceea ce privește inițierea acestui proiect și că îl va consulta și pe primarul Marcel Romanescu. De altfel, edilul din Târgu Jiu spune că vede cu ochi buni inițiativa lui Pasti. ”Este o idee foarte bună. Taxa a fost pusă, în primul rând, ca să încercăm să protejăm. Asta a fost ideea care a reieșit efectiv din discuțiile pe care le-am avut cu aparatul tehnic și cu consilierii, la acel moment. Sunt dispus la orice discuție cu domnul Pasti. Cel puțin în privința activităților desfășurate de entitățile publice, CSS, LPS, UCB, e clar că putem să discutăm de gratuitate pentru folosirea Sălii Sporturilor, dar doar pentru competiții, nu pentru antrenamente. În principiu, sunt de acord cu o astfel de soluție”, a comentat primarul din Târgu Jiu.

Taxa percepută de administrația locală pentru utilizarea Sălii Sporturilor este de 200 lei/oră. ”În niciun caz, din acea taxă nu se acoperă cheltuielile pe care le avem noi cu Sala Sporturilor. Să nu-și imagineze cineva că trăim din sumele pe care le încasăm de la cluburile sportive. Costurile sunt mult mai mari”, a mai spus edilul.

Vizualizări: 554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: