Copiii din Târgu Jiu, deciși să protesteze în fiecare săptămână: Nu avem unde să ne antrenăm

Peste 250 de copii au bătut mingea duminică în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Același “antrenament” pe beton va avea loc și weekendul viitor. Este anunțul făcut de Robert Bălăeț, care încă așteaptă să fie numit în funcția de director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, pe care a obținut-o în urma unui concurs. Copiii au cerut un spațiu amenajat unde să se antreneze.

Copii însoțiți de părinți și bunici, antrenori, cu toții au umplut Piața Prefecturii din Târgu Jiu duminică după-amiaza. Juniorii au vrut să tragă un semnal de alarmă. Își doresc un loc unde să se antreneze și ca noul club sportiv să funcționeze. “Am venit să ne jucăm aici cu mingea, pe beton. Nu avem unde să ne antrenăm. Ne dorim și noi să avem o sală unde să ne putem antrena. Participăm la multe competiții, dar nu prea avem unde să ne pregătim. Ne-am dori să mergem la Sala Sporturilor”, ne-a spus o tânără prezentă la protest.

Și adulții care i-au însoțit le-au transmis autorităților să deblocheze activitatea de la CSM. “Copiii au nevoie de sport. E nevoie de o locație special amenajată unde copiii să se desfășoare în voie. Fetița mea este la echipa de fotbal feminim. Vor participa, anul acesta, la un campionat de fotbal pentru copii. Sunt convinsă că CSM are această inițiativă și va fi benefic pentru copii. Din păcate nu există această susținere. Ar trebui să existe susținere din partea autorităților. Este Sala Sporturilor, s-a făcut o investiție și acești copii nu o pot folosi. Nu există susținere, dar sperăm că lucrările se vor rezolva în bine”, a fost mesajul mamei unui sportiv.

Bălăeț: Acești copii pierd

Robert Bălăeț, cel care a câștigat postul de director al CSM Târgu Jiu, a anunțat că mișcarea de duminică va fi repetată în fiecare duminică până când vor fi clarificate lucrurile de la noul club. “Am venit să ne jucăm în primul rând. Este un semnal să arătăm lumii că sunt mulți copii care practică sportul și ar trebui să aibă condiții mai bune pentru practicarea lui. Autoritățile locale trebuie să aplice legea. Să dea drumul odată la acest proiect pentru că pierdem timpul. Acești copii pierd vremea. Nu eu, nici Consiliul Local și nici ceilalți oameni. Acești copii pierd dreptul lor de a face sport organizat. Sunt foarte fericit că am avut atâția copii”, a spus Robert Bălăeț.

Acesta susține că micii sportivi merită mai mult. „O să mai vină copiii și duminica viitoare. O să facem competițiile aici, în centrul orașului, dacă nu se poate în alte părți. Sunt câteva sute de copii aici deja. Acești copii merită condiții mai bune. Orașul este dator să facă acest lucru pentru ei. Nu cerem decât dreptul de a practica sportul în condiții bune. Avem o sală modernă, un stadion care sper că se va termina în curând. Multe lucruri mai trebuie. Mai trebuie baze noi pentru că, în ultimii 20 de ani, nu s-a mai făcut nimic pentru infrastructura din sport”, a încheiat Bălăeț.

Luni, va avea loc o nouă ședință de Consiliu Local. Primarul Marcel Romanescu va încerca să-i convingă pe consilieri să aprobe hotărârea prin care este validat rezultatul concursului de la CSM, iar Robert Bălăeț să fie numit director. În cazul în care nu va avea sorți de izbândă, ședința de Consiliu Local ar putea fi reluată în Sala Sporturilor.

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: