Vrea să exproprieze proprietarii terenurilor de sub sala de sport. Procedura se blochează!

Primarul din comuna Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, dorește să salveze o investiție realizată cu mulți ani în urmă în localitate, cu fonduri provenite de la Compania Națională de Investiții, și care nu a fost niciodată folosită. Este vorba de sala de sport construită pe un teren privat, care se degradează sub privirea autorităților și a cetățenilor care nu au beneficiat niciodată de acest obiectiv.

Autoritățile locale din comuna Săcelu doresc să salveze această investiție vizibil degradată odată cu trecerea anilor. Soluția propusă ar fi exproprierea proprietarilor de teren pe care a fost construită sala de sport de către Compania Națională de Investiții.

”Am elaborat un proiect de hotărâre pentru reabilitarea sălii de sport și în același timp pentru exproprierea proprietarilor care dețin terenul de sub sală. Am decis împreună cu aleșii locali, în urma unei expertize și a unei evaluări realizate de un specialist, să oferim o sumă de bani proprietarilor de teren. Ne dorim să reabilităm sala și să o punem la dispoziția școlilor pentru activități sportive și ore de sport. Clădirea prezintă probleme doar la nivelul finisajelor, nu și la structura de rezistență, iar este necesar să instalăm un sistem de încălzire. Am întocmit proiectul în decembrie pentru prima dată, l-am introdus în ședința Consiliului Local în ianuarie, însă doamna secretar de stat nu este dispusă să semneze hotărârea pentru legalitate. Noi am cerut și sprijinul Prefecturii Gorj în acest caz.”, a declarat primarul Gheorghe Dumitrelea.

Autoritățile locale din Săcelu au alocat suma de 100.000 de lei pentru reparații la sala de sport.
 
 
 
 

Vizualizări: 2,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: