Consiliul Județean Gorj pierde procesul cu directorul declarat câștigător, Viorel Bordeiași

Consiliul Județean pierde procesul intentat de Ionuț Viorel Bordeiași, cel care obținuse prin concurs șefia Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, dar la data semnării contractului de mandat a fost anunțat că rezultatul competiției este anulat.

Blocaj și o greșeală uriașă a administrației publice județene, care a organizat un concurs pentru postul de director al unei instituții, a fost declarată și un câștigător, după care a fost anulat concursul după mai bine de două luni deoarece au descoperit că acesta plagia din proiectul de management al fostului director Ion Cepoi. Culmea este că Cepoi fusese îndepărtat de la șefia instituției tocmai pentru a face loc unui alt director. În timpul ședinței de CJ Gorj, la care se discuta concursul de la Centrul de Cultură, avea loc și înmormântarea fostului director Ion Cepoi.

La mai bine de două luni de la finalizarea concursului de proiecte de management organizat pentru Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, s-a decis să se anuleze hotărârea prin care-l declara câștigător. Viorel Bordeiași a acționat în instanță și a reușit să anuleze hotărârea de consiliu județean prin care concursul câștigat de el nu mai era valabil. "Admite în parte acțiunea. Anulează dispoziția nr. 303/10.04.2023, emisă de pârâtul Președintele Consiliului Județean Gorj. Anulează HCJ nr. 142/28.04.2023, emisă de pârâtul Consiliul Județean Gorj". Decizia este cu recurs.

CJ Gorj nu a pus în discuție competența comisiei de analiză a proiectului lui Bordeiași, care a descoperit după încheierea procedurii că acesta plagia.

În cadrul ședinței, președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, a dat citire acuzațiilor care i se aduc lui Viorel Bordeiași: "S-a constatat că, în mod substanțial, proiectul de management nr. 2, depus de candidatul Ionuț Viorel Bordeiași, are un conținut identic cu proiectul de management depus de domnul Cepoi Ion, înregistrat la Consiliul Județean Gorj, în anul 2019, fiind preluate mai multe elemente ad litteram".

De menționat este că Viorel Bordeiași a fost declarat admis de către comisia votată de Consiliul Județean Gorj.

"Toate proiectele sunt copiate", declara atunci Nicolae Davițoiu, consilier județean.

Vizualizări: 4,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: