Vrea să mute zeci de funcționari din Palatul Administrativ

Descongestionarea traficului din municipiul Târgu Jiu este tot mai discutată, mai ales în privința mutării a două servicii care funcționează în Prefectura Gorj. Astfel, miercuri dimineața avut loc o ședință la Ministerul de Interne pentru a se găsi o soluție.

În perioada următoare, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va trebui să cadă de comun acord cu Ministerul de Interne pentru predarea clădirii de la Drăgoieni. Acordul are în vedere mutarea Serviciului de Înmatriculări Auto și Permise, dar și Serviciului de Pașapoarte. În prezent, activitatea acestora se desfășoară în centrul orașului. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că primul care va fi mutat este Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto.

”Până acum nu am rezolvat nimic. Văzând că problema nu se rezolvă cu reprezentanții Prefecturii Gorj, am luat legătura cu Ministerul de Interne. Astăzi a avut loc o ședință în cadrul ministerului pentru găsirea cele mai bune soluții, fiind vorba despre o solicitare către Universitatea Constantin Brâncuși pentru a putea demara această procedură. Trebuie să se găsească o formă juridică, eventual o hotărâre de Guvern. Nu mai am ce discuta la nivelul județului. Din ceea ce știu, în primul rând va fi mutat Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Clădirea are 4 etaje și e spațioasă, mai spune edilul: ”Pentru descongestionarea traficului și pentru cetățeni, pe termen lung lucrurile vor căpăta o dimensiune corespunzătoare. Acolo avem 4 etaje cu 40 de încăperi. Mi-ar părea rău ca acea clădire din Drăgoieni să se degradeze. Astfel, angajații vor avea mai mult spațiu, iar traficul va fi descongestionat”, a mai spus Romanescu.

Vizualizări: 2,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: