Primarul Bîrcă, revoltat pe inspectorii școlari: Ce rol au ei?

Primarul din Turburea nu renunță la eternul conflict cu școala. Nemulțumit de rezultatele slabe pe care le înregistrează încă de la înființare liceul din localitatea pe care o conduce, Ion Bîrcă vede o vină pentru asta și în curtea Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Acuză că nu a fost niciodată făcută o inspecție la clasă la vreo școală din comuna sa și nu înțelege care este rolul inspectorilor școlari.

Ion Bîrcă s-a declarat revoltat de lipsa de implicare a inspectorilor școlari în monitorizarea activității din școlile din comuna gorjeană Turburea. Primarul a adăugat că niciun dascăl din  localitate nu a fost asistat la lecție de vreun inspector școlar.

“Ce rol au acești inspectori școlari? Eu nu am văzut niciodată un inspector școlar să vină la Turburea, să se ducă în inspecție la o oră, la o doamnă educatoare, învățătoare, inopinat, să vadă cum se face acea oră. Pentru ce îi ții pe acești oameni? Vine PNL, dai directorii PSD afară și îi pun pe-ai lor, angajăm la oameni. Sunt lucruri greșite. Ții Inspectoratul Școlar degeaba. Care e rolul lui? Aceștia sunt bani de se duc pe Apa Sâmbetei. De-asta ne-am înmulțit în administrație", a răbufnit primarul, la Accent TV.

Primarul este într-un conflict vechi cu dascălii de la Liceul Tehnologic din Turburea. În mare, aceste neînțelegeri sunt cauzate de rezultatele dezastruoase pe care școala le înregistrează la examenele naționale.

În acest an, niciun licean nu a luat examenul de Bacalaureat, iar Bîrcă a dat o parte din vină și pe dascăli pentru că, susține el, nu și-ar fi dat interesul ca elevii să învețe cât să treacă Bacalaureatul. 

Vizualizări: 1,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: