Comuna Polovragi, luată cu asalt de oamenii care nu știu că târgul de Sf. Ilie a fost anulat

În ciuda faptului că autoritățile locale din comuna gorjeană Polovragi au anunțat că anul acesta târgul de Sfântul Ilie nu se va mai organiza din cauza măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, sunt multe persoane care totuși merg personal la primărie să se intereseze de acest lucru. Nici Festivalul Folcloric ”Nedeia de Sfântul Ilie” nu se va organiza ca în anii trecuți, ci on-line, și timp de două zile se vor face liturghii la mai multe biserici unde cetățenii sunt așteptați în costum popular.

Autoritățile locale din Polovragi anunță că festivalul de folclor va fi în data de 20 iulie on-line. ”Vă informez că în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență de la nivelul comunei s-a decis ca anul acesta să nu se organizeze Târgul de Sfântul Ilie de la Polovragi, iar Festivalul Folcloric” Nedeia de Sfântul Ilie” să se desfășoare online în data de 20 iulie. Vreau să înțeleagă oamenii clar că nu se organizează nimic, pentru că sunt mulți care vin personal la primărie, ca să fie siguri de asta. Noi am tot anunțat că nu se face târgul”, a precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Pentru a marca totuși ziua de Sfântul Ilie se vor organiza la biserică liturghii, unde credincioșii sunt așteptați să participe, dar în costum popular. ”Pentru a păstra tradiția veche de sute de ani, membrii Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului vor îmbrăca în data de 19 și 20 iulie costume populare, specifice zonei, dar și din alte zone etnografice, și vor merge la Biserica ”Sf Dumitru” din comuna Polovragi, la biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena” din Racovița, dar si la Mănăstirea Polovragi, unde vor participa la Sfânta Liturghie alături de membrii comunității”, a mai spus primarul.


Cei care doresc să se alăture acestei inițiative, prin a purta cu mândrie costumul popular în cele două zile, trebuie să știe că masca de protecție care este necesară și obligatorie.

Vizualizări: 4,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: