Au apă la robinet doar două ore pe zi. Care este motivul

Mai mulți cetățeni din comuna gorjeană Aninoasa se confruntă pe timpul verii cu lipsa apei. Unii dintre ei au apă cu porția, două ore pe zi.

Conducta are aproximativ 40 de kilometri, iar unii dintre localnici dau drumul la robinet pentru a-și iriga grădinile. Astfel, o parte dintre cetățeni au de suferit, spune primarul. Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, spune că se caută soluții în acest sens.

”Am o rețea de distribuire a alimentării cu apă pe o lungime de 40 km aproximativ și sunt racordate aproape 1000 de gospodării. Unii dintre cetățeni nu înțeleg că sistemul de alimentare cu apă a fost realizat pentru uz gospodăresc și nu pentru irigat, astfel există probleme. Nu este apă decât 2 ore pe zi. Sunt unii care udă grădinile. Legislația nu ne permite în această privință. Am discutat și parlamentarii de Gorj să facă ceva. Nu putem să intrăm pe proprietatea cuiva să vedem dacă se udă sau nu. Dăm drumul la apă pe un diametru de 110 pe o distanță foarte mare. Sunt oameni care înțeleg situația, dar unii spun că eu sunt vinovat. Păi dacă o parte dintre ei irigă gospodăriile, normal că există probleme pentru alții, acolo unde apa nu mai ajunge”, a spus primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: