Vrea să preia un bloc de la o fostă carieră minieră

Primarii din zonele miniere ale județului Gorj au participat, vineri, la o discuție cu oficialii Complexului Energetic Oltenia, pentru a putea prelua anumite active de la companie. Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman vrea să preia un bloc de la fosta Carieră Seciuri. Acesta vrea să transforme imobilul într-un centru pentru persoanele vârstnice.

Cotojman spune faptul că acele active ar putea fi preluate cu titlu gratuit, iar anumite imobile chiar ar putea prinde viață. ”Scopul a fost unul clar și conturat. Încercăm să preluăm la nivel de UAT-uri toate activele care se pot transfera cu titlu gratuit, acolo unde CE Oltenia nu mai are nevoie de aceste imobile. Eu am mai luat un sediu. Ne-am mai gândit că poate ar mai exista această posibilitate. Voiam să mai preiau un bloc în zona Seciuri. Vreau să prind o finanțare, să-l reabilitez și să fac un centru pentru bătrâni”, a spus primarul Liviu Cotojman.

Primarul mai consideră că preluarea unor active de la compania energetică este destul de grea din punct de vedere juridic. ”Fiecare primar a discutat punctual aceste probleme și a rămas ca pe viitor să se găsească o modalitate legală. Din ceea ce am înțeles eu, problemele sunt destul de complicate din punct de vedere juridic. Au terenuri la nivel de CEO luate prin decret, dar nu sunt evidențiate la nivel de guvern”, a mai declarat Cotojman.

Primarul a mai adus în discuție la întâlnirea cu cei din conducerea CE Oltenia și problema terenurilor pe care compania energetică plătește anual uzufruct cetățenilor din Roșia de Amaradia. Cotojman a cerut ca aceste suprafețe de teren să fie redate circuitului agricol.

”Referitor la terenurile care sunt încă în administrarea unității miniere, am ridicat problema uzufructului și să dea înapoi cetățenilor terenurile. Oamenii sunt nemulțumiți în privința negocierilor care au loc anual. Situația este cam complicată. Trebuie să vină cu o finanțare sigură repartizată pentru activitatea de redare și nivelare a terenurilor. Greu văd o rezolvare la orizont, dar sper să fie luată în calcul solicitarea mea”, a mai spus primarul din Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 3,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: