Vrea să reprezinte România la un concurs de sănii trase de câini

O cheamă Cristina Bucureştean, este hunedoreancă şi stă, în ultima vreme, mai mult prin Gorj, fiind o iubitoare a muntelui. Acum vrea să ne reprezinte ţara într-un concurs de sănii trase de câini husky organizat în Norvegia şi Suedia pe o distanţă de 300 de kilometri prin tundra polară, iar pentru asta are nevoie de cât mai multe voturi ale noastre, exprimate pe internet, pe reţelele de socializare. Tânăra şi-a făcut deja fotografii la Rânca şi Coloana Infinitului pentru a se putea prezenta pe internet, pozele făcute cu tricolorul pe meleagurile natale fiind o condiţie de participare impusă de organizatori.

Turiştii care au trecut vara trecută pe la Stâna Ştefanu de pe Transalpina au avut ocazia să fie serviţi la masă cu o mămăliguţă caldă şi un tocan la ceaun chiar de către Cristina Bucureştean. Puţină lume o ştia atunci, dar toţi remarcau că are un tricolor legat la mână. E acelaşi tricolor pe care l-a avut cu ea şi la Paris sau pe unde a mai fost prin lume şi pe care îl poartă şi când merge în Parâng sau Retezat, munţi în care şi-a făcut a doua casă după ce a renunţat la locul său de muncă. Ţinea contabilitatea la o firmă în Deva, dar nu i-a plăcut să stea la birou şi, după ce şi-a dat seama că în natură se simte mult mai bine a început să colinde munţii, aşa ajungând şi la stâna de pe Transalpina.

cristina

Acum şi-a propus să reprezinte România la o competiţie inedită, o cursă de sănii trase de câini husky pe o distanţă de câteva sute de kilometri. A descoperit concursul pe internet, aşa observând că România n-a avut vreodată vreun concurent acolo. Asta şi face ca ţara noastră să fie inclusă de organizatori la capitolul „Alte ţări”, Cristina concurând cu posibili competitori din toate celelalte ţări. Doar 11 naţiuni au echipaje selectate deja de organizatori, al 12-lea competitor urmând să fie selectat în baza voturilor exprimate pe internet. Asta a făcut-o şi pe Cristina să înceapă să se promoveze pe Facebook, în special, la sfârşitul săptămânii trecute ea profitând de numărul mare de turişti prezenţi la Rânca pentru a merge în mijlocul lor şi a le cere votul. Oamenii au lăsat pentru câteva clipe săniile şi beţele de la schi deoparte pentru a intra pe contul de socializare al Cristinei şi a vota, la un moment dat pe pârtie fiind mai mulţi turişti care butonau la telefoane decât cei care se bucurau de zăpadă.

Procedura simplă de vot

Cristina Bucureştean are o fotografie cu o vulpe pe care a îmblânzit-o în Retezat încă de la prima întâlnire, animalul având o poveste care a strâns, la rândul său, sute de aprecieri pe internet. Poza respectivă este cea care e reperul pentru cei care vor să o voteze. „Toată lumea a aflat de poza cu vulpe, pe care am pus-o pentru a putea fi accesat link-ul ce duce spre pagina de internet a concursului. Se dă click pe poza respectivă, după care se deschide pagina concursului, sunt votată şi apoi cel care mă votează trebuie să îşi aleagă un produs realizat de către organizatorii concursului, o firmă de articole sportive, pe care îl poate câştiga în urma unei trageri la sorţi. Până pe 10 decembrie se votează, iar eu am nevoie de cât mai multe voturi. Sunt în competiţie cu toate celelalte ţări. Am pornit la acest drum cu 30 de voturi în prima zi şi am avut mereu convingerea că românii vor aprecia faptul că port cu mine Tricolorul peste tot. Tricolorul acesta merită să fie prezent în tundra polară, iar acum dacă mă lupt în acest concurs nu o fac doar pentru mine, o fac pentru România”, spune Cristina.

cristina1

Dacă în prima zi tânăra a avut 30 de voturi de la prieteni şi cunoştinţe, la sfârşitul săptămânii trecute ea ajunsese la 6000 de voturi. După vizita pe pârtia de la Rânca povestea sa a apărut la toate televiziunile importante din România, iar asta a făcut ca numărul voturilor să fie mai mult decât dublu în nici 48 de ore. Cristina a fost luni la Coloana Infinitului unde a făcut un nou set de fotografii, împreună cu Tricolorul, evident, ea fiind convinsă că va reuşi în demersul său. „Oamenii m-au primit bine peste tot, iar pe internet, nu mai spun, deja nu mai reuşesc să răspunde la toate mesajele. După ce s-au dat ştirile pe televiziunile centrale site-ul organizatorilor a fost blocat de câteva ori din cauza numărului mare de accesări. Sper să nu fi pierdut prea multe voturi atunci. Am fost şi la Coloană pentru că am ţinut să marchez într-un mod inedit Ziua României. Deşi sunt hunedoreancă am îmbrăcat un costum vechi gorjenesc şi m-am fotografiat cu el lângă una din cele mai mari opere ale omenirii. Am convingerea că românii mă vor ajuta în continuare să rămân pe primul loc, iar eu promit să îi reprezint cu cinste la această competiţie”, spune Cristina Bucureştean.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: