Cât costă deszăpezirea municipiului Târgu Jiu

Două milioane de lei este suma pusă la bătaie de primăria Târgu Jiu pentru activitatea de deszăpezire a municipiului. Societatea Consiliului Local, Edilitara Public SA, este cea care va încasa aceşti bani. Cei de la societate spun că sunt pregătiţi să facă faţă în situaţia în care zăpada se va aşterne pe şosele.

Societatea Edilitara are pregătite 16 utilaje cu care să intervină, este vorba de multifuncţionale care au lamă şi sărăriţă, autograder, rabe cu lame sau pentru împrăştiat nisip, tractoare cu remorcă, autobasculante, buldoexcavatoare, ATV-uri. La nivelul municipiului reţeaua de străzi însumează peste 300 km. "Avem pe stoc cam 800 de tone de material antiderapant, nisip în staţia de asfalt şi putem prepara oricând cantitatea propusă în material, forţă de muncă disponibilă de la Edilitara. Cu data de 1 decembrie va intra în acel circuit de 24 de ore din 24 la comandament. Avem un număr de telefon direct", a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara.

Şeful Edilitara a mai spus că suma pusă la bătaie de administraţia locală pentru sezonul rece 2015-2016 este mai mare faţă de cea alocată în sezonul trecut. "Bugetul pentru luna decembrie este de 600 mii lei, pe total va fi de 2 milioane lei. 800 mii pe ianuarie că s-a demonstrat că este o lună mai grea iar pe februarie tot 600.000 lei. Anul trecut am cheltuit 1.8 milioane lei. Anul acesta primăria şi-a propus mai mult, dar sperăm să nu fie o iarnă foarte grea, să nu cheltuim toţi banii, noi cu forţa de muncă pe care o avem pe schimburile de zi mai facem o economie şi o mai folosim la activităţile noastre curente, mai repară, mai plombăm, mai batem un pavaj", a explicat Zaharia.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: