Vezi cine cântă la Târgu Jiu pe 1 Decembrie

Autorităţile de la Târgu Jiu au pregătit un alt gen de manifestări decât cele cu care erau obişnuiţi localnicii de 1 Decembrie. Dacă în anii trecuţi, erau organizate spectacole de muzică populară susţinute de Ansamblul „Doina Gorjului”, de data aceasta municipalitatea va aduce în Piaţa Prefecturii trupele  Korsar şi Vunk. Între cele două concerte, tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe vor intona Imnul Naţional, după care se va aprinde iluminatul festiv.

Primăria Târgu Jiu a stabilit programul manifestărilor pentru 1 Decembrie. Acţiunile din Piaţa Prefecturii vor debuta, la orele 10.00, cu un ceremonial militar şi religios, vor urma discursurile autorităţile, un moment muzical şi defilarea Gărzii de Onoare. În jurul orelor prânzului, târgujienii sunt invitaţi la fasole cu cârnaţi şi vin fiert, masa tradiţională urmând să aibă loc la Restaurantul Brâncuşi. „Vom pregăti 2100 de porţii de fasole cu cârnaţi, murături şi vin fiert. De asemenea, vom suplimenta şi meniul asistaţilor Cantinei de Ajutor Social cu mâncare tradiţională. Pentru masa tradiţională, s-au alocat 28.000 de lei”, a declarat Elena Creţan, directorul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. La suma alocată pentru masa tradiţională, se mai adaugă încă 9.000 de lei, banii pe care autorităţile îi cheltuiesc cu deplasarea pensionarilor la Alba Iulia. Aproximativ 200 de pensionari, de la Cluburile Vârstei a Treia, vor participa la manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie, de la Alba Iulia.                  

Baghete fosforescente în culorile drapelului României

După-amiaza Zilei de 1 Decembrie, trupele Vunk şi Korsar vor concerta în Piaţa Prefecturii. Spectacolul va începe la ora 17.00 cu trupa Korsar. În intervalul 17.50-18.00, tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe vor intona Imnul Naţional. La ora 18.00 se va porni iluminatul festiv, după care va urma concertul susţinut de trupa Vunk. În timpul concertelor, reprezentanţii municipalităţii vor împărţi baghete fosforescente, în culorile drapelului României, gorjenilor prezenţi în Piaţa Prefecturii. Pentru spectacolul din seara Zilei de 1 Decembrie, autorităţile au scos din bugetul local sum ade 38.000 de lei.

Târgujieni premiaţi la Gala Recunoştinţei

Prima ediţie a Galei Recunoştinţei va avea loc începând cu ora 19.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Potrivit viceprimarului Adrian Tudor, vor fi înmânate diplome de mulţumire unor târgujieni care au contribuit la promovarea municipiului Târgu Jiu. „Se vor acorda plachete de mulţumire unor persoane care nu sunt în prima linie, nu sunt politicieni şi nici nu lucrează în administraţia publică. Sunt 12-15 oameni care au promovat municipiul Târgu Jiu prin activităţile lor. Printre aceştia se numără: profesorul de muzică Dumitru Pasăre, cel care a coordonat copiii din Târgu Jiu pe scenă la Maastricht, unde s-a vorbit de municipiul Târgu Jiu pe posturile naţionale şi internaţionale; Ion Târlea, cel care deţine o pagină de Facebook- „Târgu Jiul, de odinioară”, cu o colecţie de fotografii de odinioară, care pot oferi material documentaristic pentru activităţile viitoare ale Primăriei Târgu Jiu”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.           

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: