Vrea sistem modern de irigații. Primar: Stăm pe o comoară!

Noul primar al orașului gorjean Turceni vrea să pună un accent deosebit pe dezvoltarea agriculturii în localitate. Pentru că în zonă sunt multe terenuri, multe dintre ele nemuncite, Constantin Popescu vrea să înființeze în zonă un sistem de irigații modern pentru încurajarea agriculturii.

Primarul mai vrea ca proprietarii de terenuri să se constituie în asociații. "Ca în tot Gorjul, și la Turceni au fost foarte multe suprafețe de teren cultivate și afectate de secetă. Nu este normal ca un agricultor să investească 10.000 de lei într-un teren și în toamnă să se trezească că a scos 7.000 de lei. Eu vreau să aduc plusvaloare sectorului agricol. În perioada următoare am în plan identificarea tuturor terenurilor și a proprietarilor, să purtăm discuții serioase pentru a comasa cumva tetenurile și să constituim asociații", a spus Constantin Popescu, primarul din Turceni.

Relieful zonei este prielnic pentru realizarea unui sistem performant de irigații, care ar putea salva agricultura din zonă.

"Este prioritate pentru mine realizarea unui sistem de irigații performant și modern. Avem surse de apă în zonă. Noi stăm pe o comoară aici și trebuie să o valorificăm. Nici nu avem nevoie să scăpăm puțuri. Avem ape de ies la suprafață. S-au format multe lacuri, avem pâraie. Nu trebuie decât să identificăm un grup țintă și o sursă de finanțare", a mai spus primarul din Turceni.

Autoritățile locale din Turceni își doresc în zonă un lanț de producție - procesare. "Vreau să creăm un lanț de producție - procesare. Avem terenuri agricole, avem un antreprenor care lucrează la un mini abator în zonă și are o fabrică de procesare a cărnii, mai avem un antreprenor care are un lanț de supermarket-uri, a deschis o fermă de găini și a obținut fonduri și pentru o carmangerie. Perspective sunt și trebuie să le valorificăm aici, local", a mai spus primarul Constantin Popescu.

Înainte de a fi construită termocentrala, principala preocupare a locuitorilor acestei zone a fost agricultura. S-au cultivat cereale: porumb, secară, orz, grâu, dar și viță de vie, in, cânepă, legume, livezi cu pomi fructiferi: măr, păr, prun, cireș etc. 

Vizualizări: 3,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: