Vremea în Oltenia în următoarele zile

Un aer polar va acoperi România în umătoarele zile, astfel că începutul calendaristic al iernii aduce și temperaturi scăzute în mare parte din țară.

Valorile termice medii prognozate pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 29 noiembrie - 12 decembrie), vor fi, în general, în tendinţă de scădere la nivelul întregii ţări, în timp ce precipitaţiile sub formă de ploaie, la început moderate cantitativ, se vor transforma în ninsori, mai ales în zonele montane, arată estimările publicate, luni, 29 noiembrie, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, după o vreme caldă în prima zi a intervalului, în medie cu valori termice maxime de 11 grade şi minime de 5 - 7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime de 5 grade, în medie şi minime în jurul a zero grade. În perioada 1 - 3 decembrie, vremea se va încălzi, iar media maximelor va ajunge la 10 - 11 grade şi a minimelor se va situa în jurul a 3 grade.

Pentru următoarele zile şi până pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 4 - 5 grade şi ale minimelor de la -2 la zero grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în 29 noiembrie şi izolat pe 30 noiembrie, iar local şi temporar, începând cu 3 decembrie şi până la sfârşitul celor două săptămâni, se vor semnala precipitaţii în general slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vizualizări: 2,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: