Vremea în următoarele două săptămâni. Se anunţă scăderi de temperatură!

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în perioada 2 - 15 ianuarie 2023. Deşi ne-am bucurat de temperaturi neobişnuit de ridicate la începutul acestui an, se anunţă vreme rece.

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, în Oltenia, valorile termice vor oscila, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5-6 grade și ale minimelor de -2 şi -1 grad. În a doua săptămână, variațiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative și se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4-7 grade și ale minimelor de -2-0 grade.

Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 5 ianuarie și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

Pentru cei care doresc să meargă la munte, este bine de ştiut că vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul acesteia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3 şi -2  grade și ale celor nocturne de -8 şi -7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici ocilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5 şi -2 grade și minime de -9 şi -6 grade.

Vor fi precipitații pe data de 4 ianuarie, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Informaţii preluate de pe antena3.ro .

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: