Wanted: dead or live

Săptămână mare pentru chioara aia de justiție. Au fost prinși doi dintre cei mai căutați tâlhari: Osama Bin Laden și Sorin Ovidiu Vântu au ajuns acolo unde mulți spun că le-ar fi fost locul: unul în mare, cu o gaură în cap, celălalt în pârnaie, cu o gaură și mai mare în conturi.

Americanii au salutat uciderea lui Bin Laden în stilul lor tradițional: cu urale și scandări. Mai rămânea să cheme o escadrilă de majorete care să strige pe portavion, într-un sincron desăvârșit: ”Give me a B, give me an I, give me a N, give me Bin Laden's Head, iuuuuu!”. Într-un an de criză, în care popularitatea îi scădea îngrijorător, mai ales având în vedere valul de simpatie de la câștigarea alegerilor, Barrack Obama a dat o puternică lovitură de imagine: în mandatul său a fost extirpat cel din care peste-oceaniștii făcuseră simbolul răului arab. Din păcate pentru ei, la teroriști nu e nici ca la galeriile de fotbal (care se desființează atunci când le este capturat steagul) și nici ca în războaiele alea tradiționale, fair play, unde odată omorât liderul se predă întreaga armată. Arabii se înmulțesc mai repede decât caucazienii și, odată cu ei, numărul teroriștilor crește exponențial. În ritmul ăsta, un viitor conflict major e cam greu de evitat.

Tot de conflict a încercat să fugă (mă rog, vorba vine, că nu prea poate fugi, săracul) și Sorin Ovidiu Vântu când s-a spălat pe mâini de Realitatea și-a predat-o lui Elan Schwartzenberg, de la care ne așteptăm să investească masiv în matinale pentru a-i închide maul impertinentului ăla de Oțil, succesorul lui la nurii Mihaelei. Faptul că Vântu a fost închis pentru a doua oară și pentru o a doua acuzație nu pică deloc bine mustăciosului cu aere de bagabont, mai ales că infracțiunea aia mare pentru care îl urăște multă lume nici măcar nu a fost pomenită, încă.

Care-i legătura între cele două cazuri, vă întrebați? Păi, a spus-o chiar noul patron al Realității: nu mai vrea să fie un post în slujba vreunui om de afaceri, ci un CNN românesc. Ahaaa! Să bem pentru chestia asta! Nu de alta, dar în ultima vreme Realitatea nu reușise decât să fie un Antena 3 românesc.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: