Zeci de asociaţii din Târgu Jiu rămân fără apă. Cartierele cu datorii!

Vremuri grele pentru mii de familii din Gorj care vor rămâne fără apă pentru că nu și-au plătit facturile. Aproximativ patru milioane de lei are de recuperat Aparegio de la datornici. Mulți dintre ei au și fost debranșați. Cei care locuiesc la casă vor trebui să plătească și o taxă de peste 400 de lei dacă rămân fără apă.

Peste douăzeci de asociații din Târgu Jiu vor rămâne fără apă numai în această săptămână. Datoriile sunt mari, iar administratorii au fost notificați că nu va mai curge apa la robinetele târgujienilor din cauza datoriilor foarte mari și vechi. „Încercăm să recuperăm sumele restante pe toate căile. Am încercat și cu bine, și cu mai puțin bine. Altfel nu se poate. Avem 25 de asociații avizate pentru debranșare pentru această săptămână. Alte patru au fost deja debranșate. Unele au și contorizare individuală. Vom bloca alimentarea cu apă acolo unde sunt datorii mai mari. Unde sunt datorii vechi și mai mulți locatari care nu au achitat, vom lua contorul de pe scara respectivă. Un singur proprietar are datorie către administrație de 8.000 de lei. Asta înseamnă că nu a plătit niciodată. În astfel de cazuri, acționăm în instanță”, a declarat Tiberiu Albu, directorul economic al Aparegio Gorj.

Cartiere cu probleme

Cele mai mari sume pe care furnizorul de apă trebuie să le încaseze de la persoanele fizice provin din cartierele de minorități. De mai bine de un an, la nivelul Aparegio a fost constituită o comisie care se ocupă doar de debranșări. „Avem de recuperat aproximativ patru milioane de lei. Ne dorim să mai recuperăm bani. Anul trecut, în această perioadă, aveam cinci milioane de lei datorii. O echipă va sigila contoarele până la achitarea unei părți din datorii. Ce nu se poate achita în perioada următoare, se va înscrie într-o eșalonare. Pe segmentul persoanelor fizice, acolo avem încurcături în toate cartierele din Târgu Jiu. Am înființat o echipă de debranșare de un an și jumătate. Facem sortări în funcție de vechimea și mărimea facturilor. Unde nu putem eșalona sau sunt case părăsite, sistăm alimentarea cu apă. Zilnic, debranșăm cam opt persoane fizice”, a mai subliniat Albu.

Taxă pentru rebranșare

Procedura nu este deloc ușoară. Când ajung în teren, angajații Aparegio trebuie să găsească mai întâi conducta, iar apoi să o blocheze. Fiecare persoană fizică debranșată de la apă va trebui să mai plătească și 100 de euro, taxa de rebranșare, odată cu achitarea facturii. Blocurile care urmează să fie debranșate de la apă sunt în Debarcader, zona Gării sau 9 Mai.

Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: